POSTCODE 9000 9200 9300
JAN VAN DEN BON
9000 Gent, Koning Leopold II-laan 43
tel.: 09 221 90 85, fax: 09 245 08 92
e-mail: janvandenbon@resto.be
internet: www.resto.be/janvandenbon
creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa
keuken: Franse, inventieve, vegetarische schotels
chef: Jan Van den Bon
keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.30 tot 21.30 u.
sluitingsdag: za-mid, zo en feestdagen
vakantie: 15/7-10/8, kerstvakantie, een week paasvakantie
prijzen: à la carte: 82,30 euro – lunch: 30 euro – menu’s van 43,40 euro tot 66,20 euro – dranken: aperitief: 9,50 euro – fles water: 7,40 euro – glas bier: 4,20 euro – glas huiswijn: 7,50 euro
specialiteiten: gepersilleerde rivierkreeft met artisjok: 31,80 euro – groenteragout van roodbaars met basilicum: 28,30 euro – zonnevis met taartje van aubergine: 41,20 euro – kalfszwezerik met witlof en notenolie: 28,90 euro – abrikozensorbet met flensje van chocolade: 11,60 euro
decor: klassiek, luxueus
Consequent in doen en laten: Jan Van den Bon is een kundige en fijngevoelige chef-kok met een duidelijke visie. Hij kookt doordacht, wars van modieuze opsmuk en verdedigt altijd de goede smaak. Mooie sier- en kruidentuin.
Privacy, evergreen.
‘T TRUFFELTJE
9200 Dendermonde, Bogaerdstraat 20
tel.: 052 22 45 90, fax: 052 21 93 35
e-mail: truffeltje@compagnet.be
internet: www.jre-belgium.be
creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa
keuken: klassiek-moderne
chef: Paul Mariën
keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 18.30 tot 21.30 u.
sluitingsdag: za-mid, zo-av, ma
vakantie: een week na Pasen, 21/7-15/8
prijzen: à la carte: 60 euro – lunch: 33 euro – lunch drank inbegrepen: 45 euro – menu’s van 46 euro tot 56 euro – dranken: aperitief: 9 euro – fles water: 4 euro – glas bier: 2,50 euro – glas huiswijn: 6 euro
specialiteiten: dim sum met langoustine en truffelemulsie: 27 euro – asperges met eitje en truffelboter: 24 euro – tarbot gegrild met basilicum en tomaat: 33 euro – kalfszwezerik met tong geprikt: 27 euro – profiteroles met hazelnootroomijs: 10 euro
accommodatie: feestzaal (16 pers.)
speciale activiteiten: kooksessies, wijnavonden
decor: modern, design
Paul Mariëns credo luidt: gerechten moeten elkaar aanvullen en de cirkel van smaken in de mond raken. Daar slaagt hij telkens wonderwel in. De bediening is professioneel, wat een zeldzaamheid wordt.
Terras, jong talent, snelmenu mogelijk.
KELDERMAN
9300 Aalst, Parklaan 4
tel.: 053 77 61 25, fax: 053 78 68 05
creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa
keuken: klassiek-moderne, visrestaurant, vegetarische schotels
chef: Emiel en Hubert Kelderman
keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.00 tot 21.00 u.
sluitingsdag: wo, do
vakantie: 1/8-31/8
prijzen: à la carte: 53 euro – lunch: 38 euro – lunch drank inbegrepen: 48 euro – menu’s van 64 euro tot 84 euro – dranken: aperitief: 9,50 euro – fles water: 4 euro – glas bier: 2,50 euro – fles huiswijn: 24 euro – glas huiswijn: 6 euro
specialiteiten: gebakken sint-jakobsschelpen met kreeft in ganzenlevercrème: 23,50 euro – marinade van Bretonse zaligheden: 23 euro – tarbotfilet Kelderman: 37 euro – jonge tarbot, half gepocheerd, half krokant gebakken: 37 euro – ijsgekoelde noga met rode vruchten: 9 euro
accommodatie: parkeerruimte, voorzieningen voor gehandicapten
speciale activiteiten: festivals
decor: romantisch
In het huis van de brouwer van het Safir-bier wordt vakkundig met vis omgesprongen. Liefhebbers van de klassieke Franse feestkeuken met vis als uitgangspunt, komen hier aan hun trekken. Hubert Kelderman is geen beginneling en ging in de leer in Panier d’Or, het eerste Vlaamse eethuis dat een Michelinster kreeg. In de zaal regeert de hoffelijke zaalmeester Peter Vandendriesche. Emiel Kelderman, de zoon van Hubert, komt op voor moderne trends: Emiel brengt bijvoorbeeld oosterse invloeden in klassieke bereidingen.
Terras, privacy, evergreen.
‘T OVERHAMME
9300 Aalst, Brusselsesteenweg 163
tel.: 053 77 85 99, fax: 053 78 70 94
e-mail: overhamme@skynet.be
internet: www.toverhamme.com
keuken: inventieve, moderne, vegetarische schotels
chef: Patrick Bogaert
keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.00 tot 21.00 u.
sluitingsdag: ma, za-mid, zo-av
vakantie: een week paasvakantie, 15/7-15/8
prijzen: à la carte: 60 euro – lunch: 35 euro – lunch drank inbegrepen: 59 euro – menu’s van 44 euro tot 52 euro – dranken: aperitief: 7 euro – fles water: 2 euro – glas bier: 2 euro – glas huiswijn: 5 euro
kindermenu, traiteur
specialiteiten: wisselende menu’s
accommodatie: seminarie-infrastructuur (30 pers.), parkeerruimte
decor: modern, luxueus
Een luxueuze villa met origineel gedecoreerde eetzaal en een bijruimte die rechtstreeks uitkomt op de getrimde tuin, zijn de perfecte omgeving om te genieten van de keuken van Patrick Bogaert, waarin elke smaak zijn precieze plaats heeft. Niet zomaar wat aanhusselen met ingrediënten, neen: duidelijk ordenen. Zo is ook de kaart opgesteld. In vetjes staat er: wilde Schotse zalm, kabeljauw, lam enzovoort en daaronder wordt helder uitgelegd wat de chef ermee aangevangen heeft. De lamsfilet bijvoorbeeld is gebakken onder kruidenkorst met rozemarijn en komt op het bord met mousse van eierplant, gekonfijte look en banketbakkersaardappelen. De chef is een bereisd man en zijn culinaire horizon reikt verder dan Europa. In al wat hij doet, legt hij de lat hoog.
Terras, snelmenu mogelijk, jong talent.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier