POSTCODE 3724 3920

CLOS SAINT-DENIS

3724 Kortessem, Grimmertingenstraat 24

tel.: 012 23 60 96, fax: 012 26 32 07

e-mail: info@closstdenis.be

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: Franse, klassieke, vegetarische schotels

chef: Christian Denis

keuken open: van 12.00 tot 14.15 u. en van 19.00 tot 21.30 u.

sluitingsdag: di, wo

vakantie: 15/7-31/7, week na Pasen

prijzen: lunch: 55 euro – lunch drank inbegrepen: 75 euro – menu’s van 93 euro tot 125 euro – dranken: aperitief: 12 euro – fles water: 6 euro – glas bier: 3 euro – glas huiswijn: 10 euro

kindermenu – traiteur

specialiteiten: rauw gehakte kreeft: 63 euro – brochette van langoustines en taboulé met krab en saffraan: 48 euro – tarbotfilet met citroen en kappertjes: 62 euro – kalfszwezerik aan het spit met rozemarijn: 46 euro

accommodatie: feestzaal (50 pers.), parkeerruimte, voorzieningen voor gehandicapten

decor: klassiek, luxueus, stil gelegen tussen appel- en kersenbomen

Sommige dingen blijven maar best zoals ze zijn. Neem nu dit zeventiende-eeuwse kasteeltje van Grimmertingen, gelegen in het zacht glooiende landschap van Haspengouw. Het werd herschapen in een gastronomisch lustoord, het levenswerk van de familie Denis. Vader Christian, Luikenaar van geboorte, wordt in de keuken bijgestaan door zijn schoonzoon Wim en dochter Véronique (desserts). Echtgenote Denise bestiert waardig de receptie en het zaalgebeuren, hierin geassisteerd door dochter Nathalie en schoonzoon-wijnkeldermeester Renaud Thirion. Christian Denis kookt sereen, elke bereiding is zo uitgedokterd dat het product helemaal tot zijn recht komt en de saus het alleen maar omfloerst. Traditie en kwaliteit.

Terras, snelmenu mogelijk, privacy.

SINT-JAN

3920 Lommel, Koning Leopoldlaan 94

tel.: 011 54 10 34, fax: 011 54 62 22

e-mail: info@restaurant-st-jan.be,

internet: www.restaurant-st-jan.be

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: Frans-Belgische, inventieve

chef: Luc Vreys

keuken open: van 12.00 tot 14.30 u. en van 18.30 tot 21.30 u.

sluitingsdag: do-av, zo (behalve feestdagen)

vakantie: 16/7-8/8

prijzen: lunch: 30 euro – menu’s van 31 euro tot 47 euro – dranken: aperitief: 6,30 euro – fles water: 3,50 euro – glas bier: 1,60 euro – fles huiswijn: 18,50 euro – glas huiswijn: 4,50 euro

traiteur

specialiteiten: rillettes van jong konijn met ganzenlever en sinaas: 13,90 euro – gegratineerde schelpdieren met venkel en abdijkaas: 18,20 euro – gestoomde griet in preirollade met truffelsabayon: 24,40 euro – lamskroon met asperges en rijke tomatenjus: 24,40 euro – gebrande chocoladeroompudding met frambozensorbet: 7,20 euro

accommodatie: parkeerruimte, voorzieningen voor gehandicapten

speciale activiteiten: op feestdagen

decor: art nouveau

Een schitterende zaak in pure art-nouveaustijl, met hard werken en onverdroten ijver stap voor stap opgebouwd door een echtpaar dat niet in de kortste keren rijk wilde zijn. Van een passie werd een vak gemaakt in de overtuiging: eerlijk duurt het langst. De erkenning van een breed publiek is er gelukkig gekomen. Elke dag dat ze de deur voor hun gasten ontsluiten, leggen Luc Vreys en Bea weer tweemaal examen in de kookkunst af. Van ons krijgen ze grote onderscheiding.

Snelmenu mogelijk, privacy.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content