POSTCODE 3500
FIGARO
3500 Hasselt, Mombeekdreef 38
tel.: 011 27 25 56, fax: 011 27 31 77
e-mail: figaro@figaro.be, internet: www.figaro.be
creditcards: American Express, Eurocard, Visa
keuken: Franse, inventieve, vegetarische schotels
chef: Jacques en Luk Colemont
keuken open: van 12.00 tot 15.00 u. en van 18.00 tot 22.00 u.
sluitingsdag: ma, wo
vakantie: 1/8-20/8
prijzen: à la carte: 60 euro – lunch: 35 euro – lunch drank inbegrepen: 50 euro – menu’s van 49 euro tot 57 euro – dranken: aperitief: 9 euro – fles water: 4,50 euro – glas bier: 3 euro – fles huiswijn: 30 euro glas huiswijn: 6 euro – kindermenu: 16 euro
traiteur
specialiteiten: koningspoon met jonge prei: 21 euro – praline van ganzenlever met gelei van gewurztraminer: 28,50 euro – gebakken zeeduivel met pareluitjes en zachte knoflook: 31 euro – kalfshaasje en -zwezerik met asperges: 31 euro
accommodatie: feestzaal (50 pers.), seminarie-infrastructuur (25 pers.), parkeerruimte, voorzieningen voor gehandicapten
speciale activiteiten: lentemenu, jachtmenu – driegangenlunch binnen het uur opgediend.
decor: klassiek, romantisch
Van frietkraam tot delicatessenrestaurant: Jacques Colemont heeft het niet zo slecht gedaan. Hij was een middelmatig student en werd op vijftienjarige leeftijd verplicht een beroep te leren. Hij ging aan de slag in de keuken en opende een baanfrituur in 1969. Die groeide uit tot een volwaardig restaurant. Toen het tijd werd om naar iets beters uit te kijken, kocht de kok een witte villa in een residentiële wijk in de vallei van de Mombeek. Na vier verbouwingen is de villa uitgegroeid tot een elegant en perfect onderhouden complex, met, rond een patio, een delicatessenrestaurant, een oranjerie en twee banketzalen. Jacques Colemont kan inmiddels terugblikken op meer dan veertig jaar keukenervaring en wordt aan het fornuis bijgestaan door zoon Luk. Vader en zoon brengen een actuele versie van de klassieke, Franse feestkeuken.
JER
3500 Hasselt, Persoonstraat 16
tel.: 011 26 26 47, fax: 011 26 26 48
creditcards: American Express, Eurocard, Visa
keuken: Frans-Belgische, vegetarische schotels
chef: Frank Treunen
keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 18.30 tot 22.00 u.
sluitingsdag: di, ma, za-mid
vakantie: twee weken in juli
prijzen: lunch: 24 euro – lunch drank inbegrepen: 39 euro – menu’s van 24 euro tot 49 euro – dranken: aperitief: 8 euro – fles water: 6,50 euro – glas bier: 2,50 euro – glas huiswijn: 4 euro
traiteur
specialiteiten: sint-jakobsschelpen met soja: 20 euro – drie ganzenleverbereidingen: 27 euro – tarbot met mousseline: 36 euro – lamsfilet met ravioli van groente: 27 euro – carpaccio van ananas met granité van koffie: 9 euro
accommodatie: feestzaal (40 pers.), parkeerruimte, parkeerder
speciale activiteiten: wijndegustaties
decor: klassiek-modern
De formule van het Hasseltse restaurant JER vult een gat in de markt en is gebaseerd op verzorgd, stijlvol en ontspannen tafelen in een aangename omgeving en dit alles voor een redelijke prijs. Beschaafde mensen vinden bij JER wat ze allang zochten. De naam is de afkorting van John Eddy Restaurant. John is John Weijnjes, de hoffelijke en efficiënte zaaldirecteur (vijf jaar lang sommelier in Scholteshof). Eddy is Eddy Geraerts, de vennoot, die ook bedient en heeft meegewerkt in het Scholteshof, maar eigenlijk een opleiding boekhouding kreeg.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier