Portugees in KPMG Trophy

Pedro Figueiredo heeft de vierde editie van de KMPG Trophy, de Belgische manche van de European Challenge Tour gewonnen. Na de klassieke 72 holes stond de 25-jarige Portugees op gelijke hoogte met de Zweed Anton Karlsson en de Welshman Stuart Manley. Figueiredo haalde het uiteindelijk op de eerste hole van de play-off dankzij een birdie.

Het toernooi werd gespeeld op het parcours van de Empereur, waar het terrein voor de gelegenheid piekfijn was voorbereid. Het spelniveau lag er indrukwekkend hoog, met een cut op 4 onder de par en een winnaar die de vier ronden afwerkte in -22. De Challenge Tour, een stadium waar toekomstige kampioenen absoluut door moeten, wordt almaar belangrijker.

De KPMG Trophy wordt georganiseerd door de Belgische Golffederatie. Het toernooi heeft de ambitie jonge talentvolle spelers een kans te geven ervaring op een hoog niveau op te doen en zo op te klimmen in de internationale hiërarchie. Dit jaar slaagden drie Belgen erin voorbij de cut te raken: Hugues Joannes, Kevin Hesbois en Gaëtan Weydss-Caessens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content