Pareltjes bekendheid bezorgen

Yves Van Langenhove (60) © Fiona Hanson

WIE

Yves Van Langenhove (60)

WAS

Vijftien jaar de contactpersoon voor de institutionele klanten uit de Benelux en Scandinavië voor de Amerikaanse vermogensbeheerder Invesco en werd daarna verantwoordelijk voor institutional sales bij de onafhankelijke Gentse vermogensbeheerder Value Square.

WORDT

Hoofd Benelux van Fidante Partners, een vermogensbeheerder die overal ter wereld partnerschappen afsluit met kleine, onafhankelijke vermogensbeheerders, die gespecialiseerd zijn in alternatieve beleggingen zoals infrastructuur. Fidante Partners is nog maar net actief geworden in ons land en Van Langenhove moet de activiteiten in België opstarten.

WIL

Zijn ervaring en zijn netwerk gebruiken om de kleine investeringsboetieks waarmee Fidante samenwerkt, dichter bij de Belgische beleggers te brengen. “Er zitten echte pareltjes tussen, maar ze beschikken niet over de grote marketingbudgetten die de grote huizen wel hebben. Onbekend is onbemind. Fidante Partners helpt die boetieks onder de aandacht te brengen van de private banken en de banken die niet enkel hun huisfondsen aan de klanten aanbieden.”

Zo zet Van Langenhove bijvoorbeeld een specialist in infrastructuurinvesteringen in de kijker. “Echte infrastructuurbeleggingen zijn defensief en leveren een mooi dividend op”, vindt Van Langenhove. De recente instorting van de brug in Genua illustreert echter dat niet elke belegging in infrastructuur risicovrij is. Het aandeel van de verantwoordelijke snelweguitbater Atlantia ging volledig onderuit. Via een fonds worden de risico’s gespreid. De vermogensbeheerder waarmee Fidante in zee ging, kende Atlantia evenveel gewicht in de portefeuille toe als de 39 andere infrastructuuraandelen in de portefeuille (2,5%) en daardoor blijft de schade in het fonds beperkt.

WAT IN VRIJE TIJD

Gezin, reizen (gek op Italië), wijn degusteren (bestuurslid Commanderij Aalst) en tennissen met vrienden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content