Ondernemers voor ondernemers

WIE

Walter Van Uytven (47)

IS

CEO van Awingu, een Gentse start-up en softwareplatform. Het biedt bedrijven een virtueel cloudplatform aan waarop ze hun oude bedrijfsapplicaties via een webbrowser laten werken op tablets en smartphones.

WORDT

De voorzitter van Netwerk Ondernemen. Netwerk Ondernemen vzw is een netwerk van bedrijfsleiders die belangeloos een langdurige, kwaliteitsvolle begeleiding geven aan groeibedrijven of overnemers. De organisatie maakt deel uit van een internationaal netwerk. In Vlaanderen telt Netwerk Ondernemen 103 leden-ondernemers en begeleidt het zestig groeiende start-ups.

WIL

“Met een rebranding wil Netwerk Ondernemen zich nog beter positioneren in het ondernemerslandschap in Vlaanderen. Dat kan onder meer door kwalitatieve matchmaking. Ondernemers moeten er zijn voor ondernemers. Ik geloof dat iedereen een mentale uitlaatklep nodig heeft en als ondernemer en CEO van een internationale scale-up was het voor mij logisch mij aan te sluiten bij een organisatie die daarvoor staat. Sinds 2015 ben ik lid van Netwerk Ondernemen. Ik begeleid twee ondernemers van scale-ups: Jonas De Cooman van Spott en Martijn Joris van Twikit. Ik geloof heel sterk in de visie en de missie van Netwerk Ondernemen. De vzw krijgt een nieuwe look-and-feel, maar ook een sterkere focus op het aanbod en de doelgroep. Netwerk Ondernemen onderscheidt zich door het kwalitatieve partnerschap tussen de mentor en de ondernemer. Dat is alleen mogelijk door een goede selectie van mentors en een strenge screening van de kandidaten die begeleiding zoeken. Het is belangrijk dat onze mentors ook ondernemers zijn en over sterke vaardigheden beschikken. Practice what you preach.”

VRIJE TIJD

Lopen, varen, koken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content