Omdat opleidingen belangrijk zijn

WIE

Wouter Danckaert (36)

WAS

Werkte als consultant voor PricewaterhouseCoopers, als regiodirecteur voor het Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen en als CEO van het Gentse technologiebedrijf Inside Matters en later Techtomar, een adviesbureau voor techstart-ups.

WORDT

Algemeen directeur van Syntrum, de koepelmaatschappij boven de Syntra-opleidingen in Vlaanderen en Brussel.

WIL

“Syntrum staat voor een kantelmoment”, legt Danckaert uit. “Door de ontwikkelingen op de markt en de veranderende wetgeving moeten we ons herpositioneren als verstrekker van opleidingen. We gaan de behoeften van de markt in kaart brengen, om een nog aantrekkelijker aanbod uit te werken. Ons doel blijft zo veel mogelijk mensen opleiden die de stap naar het ondernemerschap zetten. Dat zien we in de brede betekenis van het woord: als zelfstandig ondernemer of als ondernemende medewerker in een bedrijf. Partnerschappen en sterk uitgebouwde netwerken zijn belangrijker dan ooit om onze maatschappelijke rol te kunnen vervullen.”

Danckaert wil werken aan een gezamenlijk visieplan met een langetermijnstrategie voor de vijf vzw’s van Syntra. “Voor hun verdere professionalisering moeten die vijf centra worden ondersteund en begeleid, om samen een uniek netwerk te vormen. Ze moeten ook meer met één stem spreken. De belangen van de stakeholders moet vanuit één functie worden aangestuurd.”

VRIJE TIJD

JCI-werking, reizen, starters begeleiden, lezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content