Nog op zoek naar een budgetvakantie? Deze sites helpen je

© Getty Images/iStockphoto
Roel Van Espen medewerker Trends

Wil je er nog snel even tussenuit, maar heb je geen zin om daar een fortuin aan uit te geven? Op internet vind je soms interessante deals.

We hoeven je wellicht niet meer te vertellen dat je via Airbnb een voordelige slaapplaats kan vinden bij particulieren in meer dan 190 landen. Maar wist je dat er ook heel wat alternatieven zijn? Zo is er bijvoorbeeld Waytostay: een onlineplatform waar je particuliere appartementen in zowat alle grote steden in Europa kan vinden.

Daarnaast bestaan er ook huisruilformules, waarbij gezinnen tijdelijk is elkaars woning verblijven. Die worden in ons land bijvoorbeeld aangeboden door Taxistop, via de internationale organisatie HomeLink. Voor zo’n ruilovereenkomst, waarbij dus geen geld betaald wordt, voorziet die een standaarddocument dat zekerheid aan alle partijen moet bieden.

Bieden op reis of hotel

Op Vakantieveilingen.be en Biedmee.be kan je bieden op vakanties en hotels. Een tikkende klok vertelt je hoeveel tijd je nog hebt om je bod uit te brengen. De hoogste bieder mag vertrekken. Houd wel rekening met de administratiekosten die achteraf aangerekend worden: die kunnen uitlopen tot 25 euro.

Vakantiedeals.be ten slotte verzamelt interessante aanbiedingen van verschillende touroperatoren: Neckermann, Jetair, Sunweb, Sunjets en Corendon. Voor bepaalde bestemmingen en vliegvakanties kan je via deze website ook makkelijk de prijzen bij deze verschillende partijen vergelijken.

Partner Content