NIET SUF, MAAR INSPIREREND

JEAN-PAUL SOLS "Er is een groot aanbod in de kantoormarkt. Dat dwingt tot innovatie." © KRIS VAN EXEL

De vastgoedvennootschap Intervest zet volop in op de kantoren van de toekomst: flexibele, duurzame en inspirerende werkplekken waar de gebruiker centraal staat.

De beursgenoteerde vastgoedvennootschap Intervest Offices & Warehouses investeert in Belgische kantoorgebouwen en logistieke panden. “We willen onze gebouwen zo geschikt mogelijk maken voor de klanten. In tegenstelling tot traditionele vastgoedvennootschappen denken we niet enkel in termen van beschikbare ruimte en verhuurde vierkante meters”, vindt CEO Jean-Paul Sols.

De kantoormarkt is de voorbije jaren sterk veranderd. Het Nieuwe Werken raakt ingeburgerd. Door de technologische evolutie is een werkplek niet langer gelieerd aan een kantoor. “Jongeren verwachten dat het bedrijfskantoor vooral een inspirerende plek is. Dat betekent dat we als vastgoedvennootschap voor elke kantoorruimte een oplossing op maat moeten bieden die inspeelt op de bedrijfscultuur van de onderneming. Uiteindelijk is een gebouw enkel hardware, terwijl wij ook de software ontwikkelen in de vorm van een huisvestingsoplossing.”

Greenhouse Antwerp is het vlaggenschip van Intervests visie op kantoorruimte. Intervest renoveerde het gebouw uit 1988. Met 50.000 planten heeft het kantoorgebouw een van de grootste groene kantoorgevels in België. De groene gevel vermindert luchtverontreinigende stoffen zoals fijnstofdeeltjes en koolstofdioxide. En het groen op de gevel zorgt voor een betere isolatie. De binnenkant van het gebouw speelt helemaal in op de nieuwe evoluties in de kantorenmarkt. Bedrijven zoeken niet langer naar een bezetting voor de volle 100 procent van hun personeel. Ze streven eerder een bezetting van 80 procent na, terwijl de overige ruimtes flexibel ingevuld worden. “Er is een groot aanbod in de kantoormarkt. Dat dwingt tot innovatie”, duidt Sols.

Besparing

Het concept is de standaard voor de nieuwe kantoorprojecten van de vastgoedvennootschap, zoals de vernieuwing van Diegem Campus. Ook op de logistieke markt zet Intervest in op duurzaamheid. Het voorziet alle gebouwen van ledverlichting, wat een gigantische besparing betekent in hallen waar 24 uur op 24 wordt gewerkt.

In 2019 moet de vastgoedportefeuille van Intervest stijgen van 634 miljoen naar 800 miljoen euro. “We streven naar een portefeuille met 60 procent investeringen in logistiek en 40 procent in kantoren. En we zoeken ook verder naar interessante hotspots in een straal van 150 kilometer rond Antwerpen, waardoor ook de buurlanden een potentieel actieterrein vormen.”

SVEN VONCK

“We denken niet enkel in termen van beschikbare ruimte en verhuurde vierkante meters”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content