Mysterieus Oostende

In het Spilliaerthuis in Oostende opent dit weekend een nieuwe tentoonstelling over een van de belangrijkste thema’s in het oeuvre van Léon Spilliaert: Oostende. De kunstenaar was gefascineerd door de stad en haar architectuur, maar ook door de lanen en de parken. ’s Avonds en ’s nachts veranderde de mondaine badplaats in een mysterieuze plek. Tijdens zijn omzwervingen observeerde de kunstenaar de Venetiaanse Gaanderijen, maar ook de bruisende vissershaven, de fabrieken, de dijk, het strand, het station en de vuurtorens. Hij mengde die beelden met zijn eigen fantasieën.

Deze expo volgt Spilliaerts blik op zijn stad tussen 1904 en 1926: de periode dat zijn manier van schilderen ingrijpend veranderde. Spilliaert evolueerde stilistisch van mystiek en symbolistisch naar expressief en zelfs bijna surrealistisch. De expo brengt niet alleen Spilliaerts bekende schilderijen uit die periode bij elkaar, maar ook bruiklenen uit particuliere collecties. Zeventien zijn nooit eerder getoond.

De geheimzinnige stad. Het Oostende van Spilliaert, van 23 juni tot 13 oktober in het Spilliaerthuis in Oostende. Tijdens de schoolvakanties elke dag open van 11 tot 17 uur

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content