MyPitch: Strava voor voetballers

© Getty Images

De Strava-app meet de prestaties van lopers en fietsers, giet ze in mooie statistieken en maakt ze deelbaar onder vrienden. De Kortrijkse start-up MyPitch doet dat voor voetballers.

Wat doet MyPitch? “Aangesloten voetballers krijgen met de app inzicht in hun persoonlijke prestaties. Ze kunnen zien hoe ze duels aangaan, hoe snel ze lopen, hoeveel kilometers ze afleggen”, zegt vennoot Remi Battaille. “Met die data kunnen ze beter worden en hun trainer informeren. We willen een provinciale club dezelfde professionele tools geven als bijvoorbeeld Club Brugge, zonder de bijbehorende kostprijs van 15.000 à 20.000 euro per jaar. Vandaag gebeurt veel op buikgevoel, terwijl trainers liever meten en weten.”

Wie richtte MyPitch op? “Twee jeugdvrienden, Jim Bogaert en Klaas Vervaeke, zetten de nieuwssite Provbal op voor het provinciale voetbal”, zegt Battaille. “Ze vroegen mij om die als developer uit te bouwen tot een sociaal netwerk. Omdat we innovatiever wilden gaan, veranderden we dat tijdens corona in MyPitch, met de hulp van productontwikkelaar Thomas Rypens, die ons zelf contacteerde.”

Hoe werkt het product? “MyPitch plaatst een mast met een 180 gradencamera naast het veld als er dertig betalende leden zijn in een club. Onderaan de mast verwerkt de computer de beelden en stuurt de cijfers door naar de cloud. Enkel spelers met een abonnement op MyPitch worden gevolgd en krijgen hun statistieken.”

Hoeveel investeerde MyPitch? “De vier oprichters en een zevental investeerders investeerden samen 410.000 euro, inclusief 10 procent hardware in natura”, zegt Battaille. “Momenteel plannen we een nieuwe kapitaalronde. Dit seizoen doen zes provinciale voetbalclubs mee. In de komende drie jaar willen we een vierhonderdtal clubs bereiken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content