MOTORSPORT

Winfield wint veld

Eind maart werd bij Tabacofina-Vander Elst (onderdeel van Rothmans International) beslist dat men de motorsportactiviteiten niet meer zal ondersteunen met het sigarettenmerk Johnson. Daarmee wordt een punt gezet achter een sponsoring die begon in 1980. Tabacofina-Vander Elst trekt zich echter niet terug uit die sport : vanaf 21 juni rijden de motorcrossers van het Belgische Suzuki-team rond in de kleuren van Winfield, een Australisch merk dat onlangs door Tabacofina-Vander Elst op de Belgische markt is gezet.

Het merk Johnson zal alleen nog ondersteund worden via traditionele reclame-activiteiten. Ook de motorcrosswedstrijden die onder de noemer Johnson gehouden werden, zullen voortaan plaatsvinden onder de vlag van Winfield. De Grote Prijs 250 cc in Kester op 21 juni is de eerste Winfield-wedstrijd ; daar verschijnt het Suzuki-team aan de start in de nieuwe kleuren van het Australische sigarettenmerk.

In de beslissing heeft meegespeeld dat Winfield een internationaal merk is. Met het nationale merk Johnson was Tabacofina-Vander Elst in de motorsport actief tot ver buiten de landsgrenzen, zonder dat daar in het buitenland enig commercieel voordeel uitgehaald kon worden. Guy Le Compte, verantwoordelijk voor promoties bij Tabacofina-Vander Elst : “Winfield is de nummer één in Australië. Het merk wordt verdeeld in enkele Aziatische landen, in Frankrijk en sinds twee maanden ook in België. Later volgen nog andere Europese landen. De internationale uitstraling van het wereldkampioenschap motorcross is interessanter voor Winfield dan voor Johnson.”

Sedert de internationale motorsportfederatie (FIM) de tv-rechten in handen heeft gegeven van Action Group, is de televisie-aandacht voor die sport gestegen. Action Group organiseert ook de 250 cc GP-wedstrijden en werft sponsors voor de serie. Op Eurosport is er al het wekelijks motorcross-programma Kicks, dat door Action Group geproduceerd wordt.

Het budget voor de motorcrossactiviteiten van Winfield komt (voorlopig ?) alleen uit België. “Het is een Belgisch initiatief en we hebben toestemming moeten vragen aan Rothmans Europe,” zegt Le Compte. “Het kan zeker uitgebreid worden naar andere landen.”

A.V.P.

MERKENWISSEL Motorcrossers Marnicq Bervoets en Werner Dewit ruilen hun Johnson-teamkleding voor een outfit van Winfield.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content