Medicis

Een smakelijk en discreet cocooningrestaurant in Sint-Pieters-Woluwe.

Voor zalenlieden, diplomaten, eurocraten en Navo-functionarissen die het Brusselse centrum liever vermijden en op zoek zijn naar een intiem, comfortabel en elegant adres waar ze voor een redelijke prijs verzorgd en smakelijk kunnen tafelen, is er Medicis.

Het restaurant is ondergebracht in een herenhuis van bescheiden formaat, gebouwd in de eerste helft van de vorige eeuw. De meesterwoning ligt in een residentiële, rustige, groene straat, tussen de steenweg naar Tervuren en het Dumonplein in Stockel en in de directe nabijheid van gemeentes als Wezembeek, Kraainem en Tervuren. De vertrekken zijn ingericht in een hedendaagse cottagestijl. Sfeerbepalend zijn de bewerkte plafonds, de hoge glazen deuren, het haardvuur, het auberginekleurige tapijt, de in oker geverfde muren en de in gebroken wit geschilderde lambriseringen. De tafels zijn feestelijk gedekt.

Medicis is een idee van Gentenaar Yves Balthasar en chef-kok Jean-Luc Couty. De kok komt uit Normandië en kreeg een gedegen opleiding. Jean-Luc Couty werd door Jean Mailliant naar België gehaald om in het restaurant Village Gourmand te werken. Zijn bereidingen zijn Frans en seizoensgebonden. Voorbeelden zijn: sla van gekonfijte patrijs, romige artisjok en paddestoelen (20 euro), sint-jakobsnoot en krabvlees op een bed van prei met schaaldierenvocht (25 euro), nootjes en rib van hinde, zure appel met veenbessen en zoethoutjus (24 euro) en fijne appeltaart met kaneelijs (8,50 euro). Trekpleisters vormen de menu’s ‘t Bordje (28 euro of 42 euro met aangepaste wijnen) en boswandeling (55 euro).

Wij kozen het driegangenmenu ‘t Bordje, telkens met keuze uit drie voor-, hoofd- en nagerechten en vroegen om de bijbehorende wijnen te serveren. Het glas werd gevuld met een Domaine du Gouyat, een correcte, droge, witte bergerac. Als welkomsthapje was er een snede kort verwarmde zalm met warme blokjes tomaat. Er kwamen twee voorgerechten aan onze tafel: cannelloni gevuld met verse kaas in pompoensaus met stukjes paling en, als tweede gerecht, kroketten van fazantenhen, geparfumeerd met eendenlever op een bed van veenbessen. Beide gerechten wisten te behagen, hoewel de veenbessen in een te grote hoeveelheid waren geserveerd. Het glas werd gevuld met een Domaine de Piaugier 2000, een charmeur uit de Côte du Rhône, die het hoofdgerecht waardig wist te begeleiden. In de borden lag zadel van jong everzwijn, rosé gebraden en vergezeld van taartje van kweeperen en hoorn-des-overvloeds-paddestoelen, gestoofd witloof, aardappelgratin, selderpuree en wildsaus. Een als beursje opgebonden flensje, gevuld met ricotta en krokante zaden van granaatappel en, aan de andere kant van de tafel, fijne appeltaart met kaneelijs, sloten deze smakelijke en rijke maaltijd af.

Spijs en drank werden royaal geserveerd, waardoor wij de formule ‘t Bordjeonderbrengen bij de koopjes.

Pieter van Doveren [{ssquf}]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content