Kansen op werk stijgen niet begin 2013

© Thinkstock
Kevin Van der Auwera Coördinator online Trends.

Dat blijkt uit de barometer van HR-bedrijf Manpower, gebaseerd op een rondvraag bij 750 Belgische werkgevers.

De kans op werk stijgt niet de volgende maanden. Dat blijkt uit de barometer van HR-bedrijf Manpower. De barometer is gebaseerd op een rondvraag bij 750 Belgische werkgevers. Evenveel (6 procent) van hen zijn van plan om tussen nu en einde maart medewerkers aan te werven als er van plan zijn om mensen te ontslaan. Liefst 86 procent verwacht een status quo van het personeelsbestand.

De Manpower-index blijft in het eerste kwartaal van 2013 op hetzelfde niveau als eind 2012. Op jaarbasis, dus in vergelijking met begin 2012, is er wel een lichte verslechtering.

“De aanwervingsplannen blijven in de koelkast en voor de mensen die op zoek zijn naar een nieuwe job, wordt het almaar moeilijker. Maar ondanks de vacaturestop zou de tewerkstelling in België over het algemeen stabiel moeten blijven in de loop van het volgende kwartaal”, luidt het bij Manpower.

Kansen

De meeste kans op een job heeft men volgens het HR-bedrijf in de financiële sector of bij de nutsbedrijven. Ook de industrie, landbouw en openbare diensten/onderwijs/gezondheidszorg zijn nog licht positief gestemd.

Daarentegen is de kans op ontslag het grootst in de groot- en kleinhandel, de transportsector, de horeca of de bouw.

Wallonië negatief gestemd De Brusselse werkgevers zijn opvallend optimistisch gestemd: maar liefst 15 procent verwacht er mensen aan te werven. Ook in Vlaanderen zijn er iets meer optimisten dan pessimisten, terwijl de trend in Wallonië licht negatief is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content