‘Ik heb nog nooit zo veel zin om te ondernemen gezien’

© Beeld Kanaal Z

Dat zegt Bart Becks, medeoprichter van de SonicAngel, in Z-Talk Goossens op Kanaal Z.

Over twee weken gaat Becks’ crowdfunding-project angel.me van start. Vanaf dan kan elke Vlaming rechtstreeks geld stoppen in startende onderneming via het internet. Elke investeerder die minstens 25 euro op tafel legt, neemt daarmee een voorschot op een product dat het startende bedrijf zal lanceren of wordt aandeelhouder die later recht heeft op dividend als het ooit winst maakt.

“Er is gebrek aan risicokapitaal en daarom komt angel.me op een goed moment. De goesting bij jongeren leeft echt, maar ook bij mensen rond de 40. We kunnen het risicokapitaal naar de massa brengen en dus heel veel mensen laten participeren,” aldus Becks.

Bekijk het fragment

Eerder zette Becks samen met Maurice Engelen SonicAngel op de kaart, waardoor artiesten als Tom Dice dankzij stortingen van fans, een plaat konden opnemen. Intussen werden ook een film- en een fashionpoot opgericht.

Bart Becks is te gast samen met de 24-jarige Davy Kestens, die eerder dit jaar 1.250.000 dollar wist op te halen om zijn IT-bedrijf TwitSpark uit te bouwen in Silicon Valley. Kestens vertelt hoe hij dat geld besteedde en hoe hij probeert contracten binnen te halen bij de 500 grootste bedrijven in de VS.

Bekijk Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend op Kanaal Z of nu reeds online via deze link .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content