Franse en Duitse economie wakkeren opnieuw aan

© REUTERS

De groei van de Franse en Duitse economie overtreft de verwachtingen van de economen. De economie van Frankrijk is in het derde kwartaal met 0,3 procent gegroeid in vergelijking met het tweede semester en die van Duitsland met 0,1 procent.

Duitsland en Frankrijk, de twee grootste economieën van de eurozone, hebben in het derde kwartaal opnieuw aangeknoopt met groei. Daardoor konden ze een recessie vermijden, zo blijkt vrijdag uit cijfers die in beide landen werden bekendgemaakt.

Duitsland zette in het derde kwartaal een economische groei neer van 0,1 procent, zo deelde het Duitse statistiekbureau mee. In het tweede kwartaal was het bruto binnenlands product (bbp) met 0,1 procent gekrompen.

De Franse economie groeide in het derde kwartaal met 0,3 procent tegenover het tweede trimester. Dat is de beste prestatie in meer dan een jaar, zo bleek vrijdag uit een eerste raming van het Franse statistiekbureau Insee in Parijs.

In het tweede kwartaal was ook het Franse bbp met 0,1 procent gedaald. Er is sprake van een recessie wanneer het bbp twee kwartalen op rij krimpt. Het Europese statistiekbureau Eurostat komt later vrijdag met bbp-cijfers voor de eurozone. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content