BNP Paribas Fortis en KBC verhogen de spaarrente

BNP Paribas Fortis-CEO Michael Anseeuw | Foto: Eric Lalmand (Belga)

BNP Paribas Fortis trekt de rentes op zijn spaarrekeningen vanaf december weer op. Dat maakte de Belgische grootbank woensdag bekend. Ook KBC trekt de rente van twee spaarproducten op.

Begin deze maand was Belfius de eerste van de vier grootbanken (ook nog KBC en ING België) die een nieuwe verhoging van de spaarrente aankondigde. Die gaat op 1 november in.

Ook dochterbanken

Nu volgt BNP Paribas Fortis, dat op stortingen vanaf 1 december hogere rentes zal aanbieden. Voor de klassieke spaarrekening gaat de basisrente van 0,25 naar 0,5 procent, terwijl de getrouwheidspremie onveranderd blijft op 0,25 procent. Op de Plus-spaarrekening blijft de basisrente onveranderd op 0,50 procent en stijgt de getrouwheidspremie van 1 naar 1,25 procent. De renteverhogingen gelden ook voor de spaarrekeningen van dochterbanken Hello bank! en Fintro.

KBC

KBC raakt voorlopig niet aan de rente van zijn gewone spaarrekening, maar trekt de rentes van Start2Save en Start2Save4 vanaf 1 december wel op, zo maakte de bank woensdag bekend. Dat zijn spaarrekeningen waarop klanten voor zichzelf of voor een kind tot 500 euro per maand sparen via een automatische opdracht. De basisrente klimt van 0,4 naar 0,75 procent, terwijl de getrouwheidspremie van 1,1 naar 1,8 procent gaat.

Enkele kleine spelers bieden hun spaarders al langer hogere rendementen aan dan de grootbanken.

Lees ook:

Partner Content