‘Beste bedrijven, ga weg uit België want er wordt toch alleen maar gestaakt’

© Belga

De regio Zürich in Zwitserland roept bedrijven op om België te verlaten en zich te vestigen in Zwitserland. Volgens de Zwiters wordt er in ons land toch alleen maar gestaakt.

De directeur van het Zwitsers agentschap dat de regio Zürich moet promoten bij buitenlandse bedrijven, nodigt in een brief bedrijven uit hun hoofdkantoren te verhuizen vanuit België naar Zwitserland. Dat schrijft L’Echo. Onder meer de vele stakingen in ons land worden aangehaald.

Staking

In een brief van 24 oktober wijst Marc Rudolf, directeur Europa van de instelling ‘Greater Zurich area’, onder meer op de spoorstaking van 3 oktober, waardoor werknemers niet naar hun werk konden sporen.

Krimpende economie

Ook haalt hij de hoge schuldgraad aan van België en onze krimpende economie. Hij wijst ook op de blootstelling van België aan de onrust in de eurozone.

“Misschien is het tijd om een verhuis te plannen van uw hoofdkantoren vanuit België naar de regio Zurich, wereldwijd één van de meest gevraagde regio’s voor het installeren van hoofdkantoren”, aldus directeur Rudolf in de brief.

Sociale onrust

Hij herinnert er aan dat Zwitserland is gespaard van de economische problemen van Europa. “Dankzij een stabiele politieke, financiële en juridische omgeving kunnen bedrijven in alle veiligheid hun ontwikkeling plannen, zonder slachtoffer te zijn van een hard beleid of sociale onrust”. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content