Luikse pralines
Galler is uitgegroeid tot een referentie in de Belgische chocoladesector. De chocoladefabriek bevindt zich nog altijd in Vaux-Sous-Chèvremont, een deelgemeente van Chaudfontaine. We volgen een nieuwe creatie van het merk.
Altijd nieuwe repen
Met zijn 180 producten lijkt Galler, 41 jaar geleden opgericht door Jean Galler, al lang voor elk wat wils te hebben, maar dat is voor het bedrijf geen reden om te stoppen met innoveren. Elk jaar ontwikkelen de onderzoekteams van het merk vier nieuwe pralines. Het palet aan smaken evolueert voortdurend. Nochtans zijn de klassiekers nog altijd veruit het populairst. “Bij de chocoladerepen verkoopt praliné lait nog altijd het best. Al werd ze begin jaren negentig twee jaar onttroond. We hadden toen net pure chocolade 70% uitgebracht en dat was toen een unicum”, zegt Jean Galler, die in 1995 tot Manager van het Jaar werd verkozen door ons Franstalige zusterblad Trends-Tendances.
Het merk telt behalve een vijftiental winkels ook diverse winkelhoekjes verspreid over heel België. Galler heeft ook een winkel in Frankrijk. De Belgische chocolademaker heeft de Chocolat-Bars uit de grond gestampt. Daar worden onder meer wafels met chocoladevulling verkocht, een specialiteit van het merk. In 2016 haalde de nv Galler Chocolatiers 26,3 miljoen euro omzet, met 458.468 euro verlies en een positieve cashflow van 692.804 euro. In het jaarverslag verwijst Galler naar de impact van de terreuraanslagen in Brussel als verklaring voor de lager dan verwachte groei dat jaar.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier