LOGISCH LIMBURG

De eerste drie jaar van zijn bestaan zag het opleidingscentrum voor magazijnfuncties Logis in Opglabbeek al 400 cursisten passeren.

Het opleidingscentrum Logis heeft zijn naam niet gestolen. Dat begin april voor één keertje in de instructiehal de heftrucks en fictieve magazijntoestanden aan de kant werden geschoven was minder vanzelfsprekend. Om de derde verjaardag te vieren, werd aan 72 ex-cursisten van de voorbije vijf maanden beroepsopleiding het getuigschrift Goederenbehandelaar – Bestuurder interne transportmiddelen uitgereikt. Zeker in Limburg betekent zo’n attest een entreekaartje naar een vaste job. Werknemers én werkzoekenden klaarstomen tot volleerde goederenbehandelaars-heftruckchauffeurs is de kernactiviteit van dit centrum, dat veiligheid vooropstelt.

Directeur Jos Dreesen : “Wij bieden twee interactieve cd-i-lespakketten aan, Veilig rijden met je heftruck en Goederenbehandelaar. De theorie wordt meteen aan de praktijk getoetst. De individuele testresultaten laten toe om snel en juist uit te maken of de cursist moet worden bijgestuurd, en zo ja, in welke zin. Cursusinhoud en opleidingsduur spreken wij af met het bedrijf. Na een gerichte observatie van de werkvloer, eventueel met videocamera, en gesprekken met de veiligheidschef en/of de logistiek manager integreren wij praktische aspecten in die opleiding. Dan dienen wij een opleidingsvoorstel met kostenplaatje in. Een subsidie van het Europees Sociaal Fonds of een sectorale tussenkomst is mogelijk. De opleiding, die wordt ingericht met steun van het ministerie van Tewerkstelling en Arbeid, Dienst Commissariaat Generaal voor de Bevordering van de Arbeid, kan ook worden verleend binnen het stelsel van het Betaald Educatief Verlof.”

Bij Logis kan men niet alleen terecht voor een opleiding tot heftruckchauffeur of goederenbehandelaar. Ook wie ambitie heeft om het tot ploegbaas te schoppen, vindt er zijn gading. In die opleiding ligt de nadruk op de coördinatie en opvolging van heftruckbestuurders. Voor werkzoekenden ten slotte heeft Logis een beroepsopleiding van veertien weken uitgewerkt, inclusief een bedrijfsstage van enkele weken.

De afgelopen drie jaar stroomden 87,5 % van de cursisten door naar de arbeidsmarkt. Een percentage waar Logis alvast trots op is.

JOS DREESEN (LOGIS) 87,5 % van de cursisten goederenbehandelaars-heftruckbestuurders vindt een vaste baan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content