Leeuw van de Export 2022: de genomineerden

Leeuw van de Export
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

1 september 2022, 06:00 Bijgewerkt op: 13 november 2022, 09:02

Welke ondernemingen hebben Vlaanderen in 2021nog steviger op de wereldkaart gezet? De exportsuccessen van 6 bedrijven leverden hen alvast een felbegeerde nominatie op voor de Leeuw van de Export. Op 14 september worden de 2 nieuwe Leeuwen van de Export bekend gemaakt tijdens de awardshow in Leuven.

De genomineerden in de categorie ‘Bedrijven met max. 49 medewerkers’

BELKORN: Al in 1985 bracht Belkorn een biokoek voor kinderen op de markt – lang voordat de biotrend doorbrak. Het familiebedrijf bleef sindsdien trouw aan zijn duurzame visie en investeerde continu in zijn productiesystemen, kwaliteitscontrole en innovatie. Met een succesvolle privatelabelstrategie en eigen koekjeslijnen is Belkorn een internationale trendsetter in de niche van biobaby- en -kinderkoeken.

TWIPE MOBILE SOLUTIONS: Ontstaan als innovatiepartner van mediagroep Corelio bedient deze techspeler uit Heverlee vandaag ruim 80 krantentitels in 13 verschillende landen met zijn software. Met de SaaS-toepassingen van Twipe Mobile Solutions hebben lezers toegang tot de digitale krant op een gebruiksvriendelijke manier, zowel via webbrowsers als mobiele apps. Verder laat de technologie toe om leesgedrag te monitoren en lezers nieuwsselecties op maat aan te bieden.

XENOMATIX: Deze born global uit Heverlee is gespecialiseerd in multibeam-LiDar. Dat is een gepatenteerd lasersysteem dat tienduizenden laserstralen tegelijk uitstuurt, om zo objecten te detecteren in de omgeving en afstanden nauwkeurig te meten. Multibeam-LiDar kent toepassingen binnen onder meer smart cities, infrastructuur en wegbeheer. Maar dé doelmarkt van XenomatiX is toch de automobielindustrie, waar het systeem gebruikt wordt in rijhulpsystemen en zelfrijdende voertuigen.

Leeuw van de Export 2022: de genomineerden

De genomineerden in de categorie ‘Bedrijven met 50 of meer medewerkers’

BOGAERTS GREENHOUSE LOGISTICS: In dit engineeringbedrijf uit Hoogstraten draait alles rond de automatisatie van manuele handelingen in de glastuinbouw. Van oogstkarren over spuitmachines tot sorteer- en verpakkingslijnen voor serres: Bogaerts Greenhouse Logistics ontwikkelt en produceert alle innovatieve systemen in huis. Die vinden hun afzet in ruim 40 landen, waaronder flink wat niet-EU-markten.

KIPCO-DAMACO: Van West-Vlaams pluimveeslachthuis in 1964 tot 3 stevig verankerde businessunits met afzet in 150 landen. Kipco-Damaco produceert kippenseparatorvlees voor verwerking tot o.a. kookworst en frituursnacks, en verhandelt internationaal diepvriesproducten voor de retail en het foodservicessegment. Daarnaast verwerkt de Damaco Group nevenstromen van de pluimveeproductie tot functionele bouwstenen voor de aquacultuur en voedings- en dierenvoedingsproducenten.

LAMBO LABORATORIA: Deze enige producent van zachte gelatinecapsules in ons land zag al het licht in 1865. Vandaag legt het Wijnegemse bedrijf zich toe op zeer complexe formules op maat en exporteert het naar 30 landen wereldwijd. Naast farma vinden de capsules hun afzet in de niche van voedingssupplementen voor de mens en kleine huisdieren. Het bedrijf zet sterk in op product- en procesinnovatie, en ontzorgt zijn klanten door ook het eindverpakkingsproces over te nemen.

Wenst u aanwezig te zijn? Schrijf u in via www.leeuwvandeexport.be.