Lagere tarieven voor iedereen

Wie biedt de goedkoopste telefoonverbindingen, stookolie, ADSL-lijnen en tankkaarten? Weinig mensen nemen de tijd om een vergelijkend onderzoek te doen. Hoeft ook niet meer. HappyMany doet het voor u.

HappyMany is een on line-aankoopcentrale met een ongebruikelijke specialisatie: markten die geliberaliseerd zijn of worden. Voor de vaste telefoonverbindingen hanteert HappyMany zijn eigen tariefpolitiek. Marketingdirecteur Bernard Noël de Burtin: “We kopen aan tegen groothandelsprijzen bij Versatel of Mobistar en we verkopen verder aan onze klanten tegen een eenheidstarief. Naarmate het aantal klanten stijgt, laten we onze prijzen zakken, voor iedereen.” De ‘happy many’ dus.

De firma werd in augustus van vorig jaar opgericht door vier jonge mensen. Hun drie medewerkers zijn nog jonger. Op hun cv’s prijken namen als Arthur Andersen, PricewaterhouseCoopers en Warburg Dillon Read.

HappyMany mikt in de eerste plaats op KMO’s, maar staat evengoed open voor particulieren. Eind januari telde het 240 klanten, waaronder een honderdtal particulieren. In diezelfde maand steeg de omzet boven 1,5 miljoen frank uit. De klanten komen in de eerste plaats af op de vaste telefoonverbindingen, maar velen tekenen na verloop van tijd ook in op andere diensten. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de klanten later ook voor elektriciteit, gas en water bij HappyMany terecht.

De toegevoegde waarde, zegt chief executive officer Cédric van den Abeele, schuilt in de e-billing. De firma wil zijn klanten de vorm van hun factuur zelf laten kiezen, hen leren gegevens te raadplegen en hun eigen statistieken on line na te trekken. Die gegevens kunnen ze rechtstreeks in de boekhouding opnemen.

HappyMany geniet de steun van de oprichters van de on line-beursmakelaar VMS-Keytrade, namelijk de gebroeders Jean en José Zurstrassen en Grégoire de Streel. Via hun maatschappij NetShuttle hebben zij 23% van de onderneming in handen. De rest van de aandelen wordt aangehouden door de vier oprichters. Omdat HappyMany zijn activiteiten niet wil beperken tot België, is het bedrijfje op zoek naar risicokapitaal. Wie durft?

Christine Scharff

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content