Klassieke kookkunst
Wanneer u een restaurant zoekt om zonder risico lekker te tafelen, dan kiest u voor een huis van vertrouwen. Voor eethuizen die met constante kwaliteit tegen een correcte prijs een reputatie hebben opgebouwd, zoals Arenberg in Heverlee, Figaro in Hasselt, De Watermolen in Kasterlee en Slagmolen in Opglabbeek. Ook het Kasteel van Laarne mag zich tot die categorie rekenen.
Het restaurant heeft zijn onderkomen in de bijgebouwen van het middeleeuwse kasteel. Vanaf het terras kijkt u uit over het water en de statige burcht. De gastvrouw is Sofie Vigenon. Zij wordt begeleid door een klassiek voorkomende maître d’hôtel. De inrichting is zoals u die van een kasteelrestaurant mag verwachten. De met smetteloos wit linnen gedekte tafels zijn goed uitgelicht en staan ver genoeg van elkaar om privacy te garanderen.
De chef-kok is Bart Gossye. Hij staat vanaf zijn veertiende in de keuken. De doorgewinterde ambachtsman werd culinair opgevoed door gerenommeerde leermeesters als Michel Coppens, Philippe Vanheule en Marc Paesbrugghe. In Kasteel van Laarne is alles in huis bereid.
Op weekdagen presenteert Kasteel van Laarne een lunchmenu van twee gangen voor 30 euro. Het Verrassingsmenu kost 65 euro en de Culinair Genieten Menu’s 52 tot 74 euro. Op de wijnkaart staan biodynamische wijnen, en Duitse en Oostenrijkse wijnen krijgen een ereplaats.
Wij gaan voor het grote menu van 74 euro, opgediend met afgestemde wijnen (30 euro). Er verschijnen klassieke welkomsthapjes, zoals gemarineerde Schotse zalm met crème van broccoli en aspergeroomsoep. De eerste bereiding is tartaar van gamba’s met appel, selder en pistaches. Gillardeau-oester verschijnt in een warme bereiding met gestoofd witlof, een zurig sausje met sherryazijn, kaviaar uit Turnhout en oesterijs. De skrei met risotto, chorizo, grijze garnalen en schuimige garnalenbisque is tijdloos en lekker. Het gekorste rode vlees van met eikels gevoed Iberisch varken is het hoofdgerecht en daarbij komt een volle vleesjus, couscous, chips van zoete aardappel en een roosje bloemkool. We sloten af met krokant bladerdeeg met banketbakkersroom, karamelappel, gebrande rozemarijn en kaneelijs. Voor de grote vernieuwing moet u in Kasteel Van Laarne niet zijn, wel voor verzorgd en smakelijk eten voor een juiste prijs.
Restaurant Kasteel Van Laarne ****
Eekhoekstraat 7
9270 Laarne
Tel. 09/230.71.78
Gesloten op maandag en dinsdag
Accommodaties voor feesten en recepties
Zondagmiddag pop-up Bar Clau
Kader: historisch
Onthaal en bediening: vriendelijk, rustig en professioneel
Keuken: smakelijk, klassiek geschoold
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier