‘Inzicht geven in een nieuwe wereld’

WIE

Jan De Schepper (63)

WAS

Jan De Schepper was 28 jaar een topkaderlid van Telindus. Tussen 2006 en 2010 was hij verantwoordelijk voor de integratie van Telindus in Belgacom/Proximus. In 2010 richtte hij mee het ICT-consultancykantoor Crossroad (nu BDO) op. Hij is er nog altijd partner. De Schepper is ook de voorzitter van de dienstengroep Securitas.

WORDT

Herbenoemd als voorzitter van de professionele netwerkorganisatie ADM.

WIL

“Corona heeft veel veranderd in de bedrijfswereld. ADM wil inspelen op twee grote nieuwe uitdagingen. Ten eerste willen we de volle aandacht geven aan de jongeren tussen 20 en 30 jaar, die aan het begin van hun loopbaan staan en een bijzonder zware periode achter de rug hebben. Sommigen zien straks hun baas voor de eerste keer. Jongeren die net aan het werk zijn, hebben amper hulp van hun collega’s kunnen krijgen, en feedback van hun oversten kwam er minder of anders. ADM probeert die jongeren te stimuleren door een mentorship op te zetten. Young potentials krijgen een ervaren manager of een CEO van een ander bedrijf naast zich, als een soort van peter, om hun perspectief te geven en kennis en ervaring te delen. De peter leert ook van de jongere en kan zo ook groeien in zijn functie.

“Ten tweede zijn er de managers zelf. Met lezingen, seminars, workshops of bedrijfsbezoeken begeleiden we hen om meer inzicht te krijgen in de complexe en snel veranderende nieuwe wereld. Door kennis te delen wil ADM zijn steentje bijdragen tot het beter maken van topkaders en CEO’s. Het netwerk staat open voor zowel grote bedrijven als kmo’s.”

VRIJE TIJD

Sport, goed tafelen en lezingen geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content