Internationale expertise

WIE

Sophie Van Besien (34)

IS

Vennoot Europees recht, mededingingsrecht en gereguleerde markten bij het advocatenkantoor Stibbe.

WAS

“Na mijn rechtenstudie aan de Universiteit Gent behaalde ik een Master of Laws aan Columbia Law School in New York. In 2007 werd ik advocaat bij het Amerikaanse advocatenkantoor Cleary Gottlieb in Brussel. Ik heb een jaar in het kantoor in Washington D.C. gewerkt en secondments (detacheringen, nvdr) uitgevoerd bij twee toonaangevende multinationals in Londen, Google en American Express. Dankzij mijn carrière in het buitenland heb ik internationale ervaring en expertise in buitenlandse jurisdicties kunnen opbouwen.”

“In 2016 startte ik als senior legal counsel bij bpost, waar ik de jongste twee jaar actief was als director regulatory and competition, waardoor ik verantwoordelijk was voor alle dossiers met betrekking tot mededinging en postale regulering.”

WIL

“Mijn opdracht als vennoot bij Stibbe is samen met collega’s de praktijk in mededingingsrecht en gereguleerde markten verder uit te bouwen. Ik kijk er enorm naar uit mijn knowhow en internationale expertise te gebruiken om nationale en multinationale cliënten bij te staan in hun meest complexe lokale en grensoverschrijdende juridische dossiers. Samen met hen proactief op zoek gaan naar succesvolle oplossingen voor hun juridische uitdagingen en hen adviseren bij strategische keuzes in Europees recht, mededingingsrecht en sectorregulering, dat geeft mij de meeste voldoening.”

VRIJE TIJD

“Ik ben een fervente beoefenaar van de paardensport. Daarnaast houd ik van reizen en ga ik regelmatig zeilen op zee.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content