Interim-management: méér dan noodhulp

De nieuwe voorzitter van Federgon Interim Management wil duidelijk maken dat interim-management méér is dan het oplossen van crisissituaties.

Wie de term interim-management hoort, denkt doorgaans aan crisismanagement. “Amper 10 % valt onder die noemer, in alle andere gevallen gaat het om een positieve opdracht,” corrigeert Danny Nijns (51), nieuwbakken voorzitter van Federgon Interim Management, een van de takken van de Belgische beroepsvereniging voor HR-dienstverlening. “Over interim-management bestaat nog altijd een negatief beeld. Het wordt te vaak met crisissituaties gelijkgesteld. Af en toe hoor je ook het verwijt dat onze sector niet professioneel genoeg is. Daarmee wil ik komaf maken. Interim-management is een echt beroep.”

Een van de doelstellingen van de nieuwe voorzitter is zoveel mogelijk spelers op de markt ertoe verbinden een deontologische code te ondertekenen. “Dat komt onze geloofwaardigheid ten goede. Vergeet niet dat onze sector jaarlijks 5 tot 10 % groeit. Er zijn uiteraard meer spelers op de markt, maar ook de vraag neemt toe. Onze opdrachten gaan van general management over productie tot het beheer van de logistiek. Ook KMO’s doen meer en meer een beroep op interim-management. Bijvoorbeeld wanneer een KMO verkoopklaar moet worden gemaakt.”

Danny Nijns wil ook op internationaal niveau contacten leggen met andere organisaties voor interim-management. “Landen als Nederland hebben op dit domein een veel langere geschiedenis.” Nijns is divisiemanager van Robert Half Interim Management. Hij is dus dagelijks bezig met wat er in de sector gebeurt. Zijn carrière speelde zich voor een belangrijk deel af in de bank- en verzekeringssector, waar hij verschillende kader- en directiefuncties uitoefende. Die ervaringen vormden de basis voor zelfstandige consultancyopdrachten bij Belgische banken. Als interim-manager was hij onder andere in de retailsector actief.

Naast die professionele activiteiten heeft Nijns verschillende lesopdrachten in bedrijfsbeheer en management. Sinds 2000 is hij verbonden aan Robert Half, wereldleider in gespecialiseerde staffing. Hij startte binnen de afdeling Interim Management als senior consultant, verantwoordelijk voor de begeleiding van high-level interim-management opdrachten.

IS: voorzitter van Federgon Interim Management.

IS OOK: divisiemanager van Robert Half Interim Management.

VRIJE TIJD: tuin, lezen.

A.M.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content