Zakenvrouw Danielle Krekels ten strijde tegen ‘mannelijke’ Voka-evenementen

© Belga

De zaakvoerster van Alprocor weigert nog naar evenementen te gaan zolang niet minstens een derde van de sprekers vrouw is.

Danielle Krekels, zaakvoerster van Alprocor, weigert nog naar de ‘mannelijke’ evenementen van werkgeversorganisatie Voka te gaan en roept andere vrouwen op haar voorbeeld te volgen. “De enige vrouwelijke sprekers momenteel zijn 25-jarigen met een diep decolleté. Pas als een op de drie sprekers vrouw is, kom ik terug,” liet ze in een open brief weten. Krekels (50), die naast rekruteringsbureau voor ingenieurs Alprocor nog directeur is in drie andere bedrijven, werd maandagavond verwacht op het economische congres van Voka maar stuurde haar kat én een open brief.

Daarin verwijt de zakenvrouw gedelegeerd bestuurder Jo Libeer dat hij “geen bekwame vrouwen kent en blijkbaar ook niet wil leren kennen”.

“Ik bekeek de uitnodiging van Voka en toen ik zag wie de sprekers waren, was dat voor mij de druppel die de emmer deed overlopen,” legt Krekels uit in de krant De Morgen. “We wauwelen over glazen plafonds, steken zelfs geld in studies, maar er verandert niks. Op dat congres is er één vrouw: de moderator. Voor de zoveelste keer zijn alle sprekers mannen.”

Decolleté

Volgens Krekels zijn er wel degelijk een heleboel vrouwelijke sprekers beschikbaar, maar worden zij genegeerd.

“Wie vragen ze? 25-jarige vrouwen met een diep decolleté die naast een man als Libeer of Karel Vinck (Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, nvdr.) meteen vermorzeld worden. Iemand die wel overeind blijft, moet niet meer terug komen,” fulmineert ze.

Oproep

Krekels erkent wel dat het probleem zich niet alleen bij Voka situeert.

Zij zet alvast geen voet meer binnen op evenementen van Voka zolang niet minstens een derde van de sprekers vrouw is. “En ik hoop dat andere vrouwen dit initiatief oppikken. Het wordt tijd dat er iets verandert.” (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content