Wolfgang Mayrhuber is European Manager of the Year 2010

© belga

European Business Press, de vereniging die 51 leidende zakenmagazines en -kranten in 27 Europese landen overkoepelt en waarvan Trends deel uitmaakt, heeft Wolfgang Mayrhuber, de voorzitter van luchtvaartmaatschappij Deutsche Lufthansa uitgeroepen tot European Manager of the Year 2010.

Zetsche kreeg de prijs in Brussel uit de handen van EBP-voorzitter Rik De Nolf. Hij volgt op de erelijst de Fin Matti Alahuhta van liften bedrijf Kone op.

De prijs bestaat sinds 1991, en telt onder de winnaars nog een reeks bekende namen, zoals Ingvar Kamprad (Ikea), Jorma Ollila (Nokia), Bernd Pischetsrieder (ex-CEO BMW en Volkswagen) en Wendelin Wiedeking, CEO Porsche.

In het juryrapport wordt gewezen op zijn voortdurende aandacht voor kwaliteit, innovatie, veiligheid en betrouwbaarheid, eigenschappen waarvan hij ook Lufthansa doordrong. Hij wordt een authentieke en bekwame leider genoemd, met de moed en de kennis om strategische beslissingen te nemen. Hij wordt door collega’s geprezen om zijn assertiviteit, en door zijn werknemers om zijn optimisme, charme, en toegankelijkheid.

Na zijn studies mechanisch ingenieur aan het Technisch College van Steyr in Oostenrijk en aan het Bloor Instituut in Canada, begon Mayrhuber in 1970 bij Lufthansa als ingenieur in de motorenfabriek in Hamburg.

Sinds 2003 is hij voorzitter van het directiecomité en CEO van het bedrijf. De Lufthansa Groep, waarvoor hij verantwoordelijk is, telt 117.000 werknemers. Hij is ook de man achter de strategie om Lufthansa één van de grootste Europese luchtvaartmaatschappijen te houden door de succesvolle integratie van Swiss, Austrian Airlines, bmi en, recent nog, Brussels Airlines.

LUH

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content