Werkloosheid en inflatie eurozone stabiel

© reuters

De werkloosheid in de negentien landen van de Europese eenheidsmunt is in juli net als een maand eerder afgeklokt op 10,1 procent. Ook de inflatie blijft stabiel.

Het aantal werklozen in de eurozone blijft sinds mei stabiel op het laagste peil sinds juli 2011, blijkt woensdag uit cijfers van van de Europese statistiekdienst Eurostat. In absolute cijfers gaat het in de eurozone om 16,3 miljoen werklozen, 43.000 minder dan een maand eerder.

Wat de volledige Europese Unie betreft, bedraagt de werkloosheid 8,6 procent. Die blijft daarmee stabiel op het laagste peil sinds maart 2009.

België zit met 8,4 procent net onder het gemiddelde. Malta (3,9 procent), Tsjechië (4,2 procent) en Duitsland (4,2 procent) kunnen de beste cijfers voorleggen, Spanje (19,6 procent) en Kroatië (13,2 procent) doen het het slechtst.

Belangrijke kanttekening: de gegevens voor juli van Griekenland, normaal gezien de slechtste leerling van de Europese klas, zijn niet beschikbaar.

Inflatie stabiel

Ook de inflatie is in de negentien landen van de eurozone stabiel gebleven. In augustus klokte de inflatie af op 0,2 procent op jaarbasis. Het prijspeil blijft daarmee stabiel ten opzichte van juli. De inflatie werd vooral gedrukt door de energieprijs, die gemiddeld met 5,7 procent daalde. De prijs van voeding en genotsmiddelen steeg dan weer met 1,3 procent, diensten met 1,1 procent. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content