Warren Buffett pompt 2 miljard in zonne-energie

© reuters

De legendarische beleggersmiljardair Warren Buffett investeert een deel van zijn vermogen in zonne-energie.

De legendarische beleggersmiljardair Warren Buffett investeert een deel van zijn vermogen in zonne-energie.

Buffett investeert met zijn bedrijf MidAmerican Energy 2 tot 2,5 miljard dollar (1,9 miljard euro) in twee projecten in Antelope Valley (Californië). MidAmerican Energy koopt de projecten van het bedrijf SunPower.

Aan de overeenkomst is ook een driejarig contract om de projecten te verwezenlijken verbonden. Volgens MidAmerican zelf gaat het om de grootste zonne-energieprojecten ter wereld.

SunPower start nog dit kwartaal met de bouw van de projecten, die naar verluidt eind 2015 zullen worden voltooid. Als alles verloopt zoals gepland, zullen de installaties 579 Megawatt stroom kunnen leveren. Dat is evenveel als een grote kool- of gascentrale.

Tom Werner, CEO van SunPower, sprak in een interview met het persagentschap Bloomberg van een ‘huge deal’, die ‘ongeveer overeenstemt met de grootte van ons bedrijf’.

Ingrid Ekström, een woordvoerster van SunPower, wilde niet preciseren hoeveel van het totale bedrag wordt besteed aan de bouw van de installatie en hoeveel de aankoopprijs bedraagt. De marktwaarde van SunPower, dat voor 66 procent in handen is van het Franse Total, wordt geschat op 732 miljoen dollar.

Warren Buffett richt zich steeds meer op wind- en zonne energieprojecten. Het vermogen van de Amerikaan Buffett, een van de rijkste mensen ter wereld, wordt volgens het financiële agentschap Bloomberg geraamd op 49,8 miljard dollar (37,8 miljard euro). (Bloomberg/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content