Van Quickenborne in de clinch met West-Vlaamse ondernemers

© belga

Vincent Van Quickenborne ligt nog voor hij officieel in dienst treedt als burgemeester van Kortrijk al in de clinch met de West-Vlaamse ondernemersorganisaties.

Vincent Van Quickenborne ligt nog voor hij officieel in dienst treedt als burgemeester van Kortrijk al in de clinch met de West-Vlaamse ondernemersorganisaties.

Aanleiding van het conflict is de al dan niet uitbreiding van de industriezone LAR (Lauwe-Aalbeke-Rekkem). Die zone ligt ter hoogte van Kortrijk-Menen en op een steenworp van de Frans-Belgische grens.

Hoewel de intercommunale Leiedal en ondernemersorganisatie VOKA zich uitgesproken hebben voor de verbreding van de LAR met ongeveer dertig hectare (mits de aanleg van LAR-Zuid), wijst burgemeester Van Quickenborne het plan nu af.

Van Quickenborne, die zich voordien altijd als pro-ondernemer heeft geprofileerd, gaat dit keer duidelijk niet in op de oproep van de West-Vlaamse ondernemers om het plan te steunen.

Zowel Unizo West-Vlaanderen als VOKA West-Vlaanderen reageert als door een wesp gestoken op de afwijzing van Van Quickenborne. “Dit is een verontrustend signaal voor alle ondernemers uit Zuid West-Vlaanderen, en bij uitbreiding voor de welvaart en het welzijn van de hele regio,” aldus beide werkgeversorganisaties.

Unizo en VOKA betreuren bovendien dat er geen enkel alternatief op tafel ligt. Burgemeester Van Quickenborne gaat met zijn houding ook regelrecht in tegen een eerder geformuleerd standpunt van de Vlaamse regering die – na lang studiewerk -besliste dat de zone van 30 hectare een bestemming mocht krijgen als transport- en distributiezone.

Vincent Van Quickenborne leidt vanaf 1januari een coalitie van Open VLD, N-VA en socialisten in Kortrijk. (KC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content