Topman FGTB Métal noemt Lakshmi Mittal ‘moordenaar’ na zelfdoding werknemer

© belga

Francis Gomez, de voorzitter van de Franstalige socialistische metaalvakbond FGTB Métal, schuwt de harde taal niet in een reactie op de zelfdoding van een werknemer van Arcelor-Mittal.

Vakbondsman en ploegbaas Alain Vigneron stapte afgelopen zaterdag uit het leven, precies twee jaar nadat de
sluiting van de warme lijn in Luik was aangekondigd. In zijn afscheidsbrief verwees hij expliciet naar de sluiting, die een grote impact had op zijn privéleven.

Volgens Francis Gomez, voorzitter van de Franstalige socialistische metaalvakbond FGTB Métal, wordt ‘de liquidatie van de staalindustrie geanalyseerd op basis van economische en financiële parameters’. Gomez wijst in zijn kritiek een verantwoordelijke aan voor de ‘sociale genocide’: ‘de baas van de groep’en al diegenen die gedurende vele maanden geweigerd hebben om de beslissing tot sluiting opnieuw te bespreken, en die vervolgens geweigerd hebben de omstandigheden te creëren voor een humane discussie over de toekomst’.

Gomez roept iedereen op om zich te verenigen rond één doel: “Kiezen voor de tewerkstelling en het voortbestaan van de economische activiteiten in de regio. Er is nog tijd, er zijn middelen, er is alleen nog wil nodig,” aldus de vakbondsman.

De directie van de staalfabriek van ArcelorMittal in Luik liet eerder op de dag weten bedroefd te zijn door het overlijden van Alain Vigneron. “Ik wil mijn deelneming betuigen met zijn familie. Het bedrijf is bereid om hen alle nodige steun te verlenen”, verklaarde Bernard Dehut, de CEO van ArcelorMittal Luik, dinsdag. (Belga/BO)

Wie met vragen zit over zelfmoord, kan terecht bij:

De Zelfmoordlijn 02-649.95.55
www.zelfmoordlijn.be

Tele-Onthaal
tel 106
www.tele-onthaal.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content