“Succes is bijna een misdaad” (Bart Becks en Maurice Engelen)

Bart Becks, voormalig topman van Skynet, en creatieve duizendpoot Maurice Engelen werken volop aan de lancering van hun nieuwe muziekbedrijf SonicAngel. Het duo wil met hun label zo snel mogelijk internationaal doorbreken. Toch nam SonicAngel aanvankelijk een trage start.

“Bart heeft bij de start alles binnenstebuiten gekeerd en ondersteboven gehouden. Máánden heeft dat geduurd, tot ik er bijna horendol van werd”, vertelt Engelen. “Bedrijfsleiders vertrekken vaak te snel”, reageert Becks. “Daardoor kan het team niet meteen volgen. Daar win je wat tijd mee in het begin, maar achteraf moet je elke keer dat team meetrekken.”

De komende maanden moet de groei sneller. Daarom zal het duo veel in het buitenland vertoeven, maar daar zitten Becks en Engelen niet mee in. “In België heerst nog veel afgunst voor een geslaagde ondernemer of artiest. Het is hier bijna een misdaad om succesvol te zijn. Terwijl in het buitenland succesvol zijn wordt gezien als een teken dat je hard hebt gewerkt”, vindt Engelen.

Toch keren Becks en Engelen steeds weer terug naar ons land. “De Belgische politici proberen veel te doen voor innovatie. Ik ben onder de indruk van hoe ze dat aanpakken. Maar ook bedrijven hebben hier een maatschappelijke rol te spelen. Belgacom zou bijvoorbeeld meer moeten doen voor innovatie in België Ze maken tenslotte meer dan 1,2 miljard bedrijfswinst”, aldus Becks.

Sj.S.

Lees het volledige dubbelinterview in Trends van deze week.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content