Sophie Vandebroek vertrekt bij Xerox

© web
Bruno Leijnse Redacteur bij Trends

Door de opsplitsing van Xerox worden de topposities herschikt. Na ruim tien jaar als chief technology officer verlaat Sophie Vandebroek het bedrijf.

Op 1 januari gaat Xerox verder als een documenttechnologiebedrijf onder de naam Xerox en als een dienstenoutsourcingbedrijf onder de naam Conduent. Als gevolg van die reorganisatie vertrekt Sophie Vandebroek na een carrière van 25 jaar bij Xerox. Officieel blijft ze in dienst tot 31 december.

Als chief technology officer was Vandebroek voorzitter van Xerox’ O&O-bedrijf Parc en president van de Xerox Innovation Group met onderzoekscentra in Canada, India, de VS en Frankrijk. Ze was ook O&O-verantwoordelijke voor de relatie met het Japanse Fuji Xerox. In die tien jaar diversifieerde Xerox vanuit printers, copiers en multifunctionals, naar digitaal drukken en documentwerkstroombeheer en naar contactcenterdiensten, business process outsourcing in de sociale zekerheid, ticketingsystemen voor publiek transport en wat al meer.

“Na 25 jaar Xerox werd het tijd om iets anders te doen”, meldt Vandebroek. Ondanks haar internationale carrière is zij al die tijd een nauwe band met België blijven houden. Haar twee oudste kinderen werken in Antwerpen. Vandebroek is een burgerlijk ingenieur elektromechanica van de KU Leuven en werkte een jaar bij het prille imec voor ze een PhD haalde aan Cornell University en haar Amerikaanse carrière begon bij als micro-elektronicaronderzoeker bij IBM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content