Rijkste Fransen: 10 procent in België gedomicilieerd

Bernard Arnault, die om fiscale redenen miljarden in België heeft geparkeerd © Belga

Uit een onderzoek blijkt dat ongeveer 10 procent van de rijkste Fransen in België gedomicilieerd is. In totaal hebben de rijkste Fransen via 54 holdings 17 miljard euro in dit land.

Dat blijkt uit onderzoek van de kranten De Tijd en L’Echo.

Er verblijven ongeveer 250.000 Fransen in België. In april publiceerde het Frans consulaat een studie over de Franse gemeenschap in België. Daarin werd gesteld dat er minder dan 1.000 Fransen om fiscale redenen naar België zijn verhuisd.

Het tijdschrift Juliette & Victor, dat zich op Fransen in België richt, kwam bij een tegenonderzoek uit op 5.000 Fransen of zelfs meer die om fiscale redenen in België wonen.

De Tijd en L’Echo concentreerden zich op de 500 rijkste Fransen. Men wist al dat miljardair Bernard Arnault via een rist postbusvennootschappen miljarden in ons land had geparkeerd. Uit het onderzoek van zakendatabanken en van het Staatsblad blijkt nu dat de top 500 van rijke Fransen ongeveer 17 miljard in België heeft belegd. Van de top 100 is een vijfde op de een of andere manier aanwezig in ons land, en is tien procent gedomicilieerd, onder meer om aan de Franse vermogensbelasting te ontsnappen.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content