‘Ook Lippens en Verwilst in verdenking gesteld in Fortis-zaak’

© Belga

Nadat vier ex-toplui van Fortis in verdenking werden gesteld, is het nu de beurt aan voorzitter Maurice Lippens en CEO Herman Verwilst.

Nadat vier ex-toplui van Fortis in verdenking werden gesteld, is het nu de beurt aan voorzitter Maurice Lippens en CEO Herman Verwilst. Dat melden bronnen bij De Tijd.

Vooraleer Maurice Lippens en Herman Verwilst in verdenking werden gesteld in het Fortis-strafdossier gebeurde dat al met de vroegere CEO van Fortis, Jean-Paul Votron, Filip Dierckx, die aan het hoofd stond van de zakenbankactiviteiten, en de ex- financieel directeur Gilbert Mittler. Herman Verwilst, die in de zomer van 2008 enkele maanden CEO was bij Fortis, is nu voorzitter van de raad van bestuur van Optima Bank. Dierckx is momenteel de nummer twee van BNP Paribas Fortis en voorzitter van de bankenkoepel Febelfin.

Volgens De Tijd worden de vijf ex-toplui in verdenking gesteld voor dezelfde drie misdrijven: ‘koersmanipulatie‘ omdat er niet waarheidsgetrouw zou zijn gecommuniceerd naar de beleggers, ‘oplichting‘ omdat de kapitaalverhoging van Fortis gebaseerd zou zijn op foutieve informatie, en ‘valsheid in geschrifte’ omdat de jaarrekeningen van Fortis geen waarheidsgetrouw beeld hebben gegeven van de echte financiële positie van de groep. (BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content