Johan Thijs volgt Jan Vanhevel op bij KBC

© .

De 47-jarige Limburger Johan Thijs wordt de nieuwe grote baas van KBC Groep. Hij volgt Jan Vanhevel op, die met pensioen gestuurd wordt.

De opvolging van Vanhevel hing al een tijdje in de lucht. Hem wordt een gebrek aan daadkracht verweten, waardoor het desinvesteringsprogramma van KBC te lang bleef aanslepen.

De verslechterde condities in de financiële sector zorgden ervoor dat de opbrengsten die KBC puurde uit de verkoop van activa tegenvielen. In Polen kreeg KBC zijn dochter Kredyt Bank niet verkocht en werd uiteindelijk geopteerd voor een fusie met Zachodni, de Poolse dochter van Banco Santander.

Johan Thijs is licentiaat toegepaste wiskunde en actuariaat (KU Leuven). Na zijn studies startte hij zijn carrière in 1988 als actuaris bij de verzekeraar ABB. Hij was zowel in leven als in niet-leven actief. In 1995 werd hij verantwoordelijk voor de schadeverzekeringen van ABB in Limburg. Na de fusie met KBC werd hij provinciaal manager voor KBC Verzekeringen in Limburg. Vanaf 2001 leidde hij als algemeen directeur de tak schadeverzekeringen van KBC Verzekeringen.

In 2006 trad Thijs toe tot het managementcomité van KBC België (bank en verzekeringen). Drie jaar later, na het opstappen van André Bergen en een herschikking aan de top, kreeg hij een zitje in het directiecomité van KBC Groep en werd hij benoemd tot CEO van de Belgische divisie. Als hoofd van de retailbank waren een herinrichting van het kantorennet en de implementatie van het ‘premium banking’-concept zijn belangrijkste wapenfeiten.

Patrick Claerhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content