“Ik denk dat ik soms een asshole was” (Patrick Tillieux)

Sinds hij vorig jaar opstapte als operationeel directeur van de Duitse mediagroep ProSiebenSat.1 stort mediamanager Patrick Tillieux zich op de sector van de investeringsfondsen (private equity). Daar valt volgens hem zelfs in tijden van crisis nog iets te beleven. “Geld kan niet stilliggen. De investeringsfondsen stellen een instap of exit nog altijd uit, maar de schuldenberg die ze opstapelden moet tussen 2012 en 2014 toch worden geherfinancierd”, vertelt Patrick Tillieux aan het weekblad Trends.

Toch verwacht de buitenwereld dat Tillieux’ doortocht in de wereld van de investeringsfondsen een tussendoortje is tot hij ergens CEO kan worden. “Ik denk dat ik dit nog enkele jaren blijf doen”, reageert Tillieux. “Al moet ik toegeven dat ik het soms mis om CEO te zijn. Als CEO kun je elke dag vastberaden opstaan met het gevoel dat je met je macht iets kunt verwezenlijken. Het is een zalig gevoel te weten dat het een verschil maakt of je er bent of niet.”

Een kandidatuur voor de CEO-functie bij de VRT liet Tillieux nochtans heel bewust aan zich voorbij gaan. “Van het spel om in acht te worden genomen voor de selectieprocedures alleen al krijg ik acne. Ik ben niet het politieke vriendje van de ene of de andere, geen maakbare pop en geen gezelligheidsdier voor het personeel”, zegt hij aan het weekblad Trends.

In zijn privéleven probeert Tillieux wel minder hard te zijn. “Als ik terugkijk op mijn carrière, denk ik dat ik me soms wel als een asshole – exusez le mot – heb gedragen, of het nu zakelijk was dan wel privé. Wijsheid komt met de jaren. Ik blijf wel een dynamisch persoon die van ’s ochtends tot ’s avonds van hier naar ginder rent”, aldus Tillieux.

Sj.S. Lees het volledige interview met Patrick Tillieux in Trends van 24 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content