Gewezen staaltrader Verbeeck stapt in luxedatingbedrijf

Hans Brockmans
Hans Brockmans redacteur bij Trends

Inga Verbeeck werd benoemd tot hoofd van de Europese operaties van Berkeley International.

Inga Verbeeck werd benoemd tot hoofd van de Europese operaties van Berkeley International.

“Italiaanse mannen willen geen Italiaanse vrouwen ontmoeten. Ze denken dat ze veeleisend zijn, duur om te onderhouden en het hen moeilijk maken. Franse vrouwen zijn dan weer een verhaal apart. Ze hebben klaarblijkelijk het gevoel dat Franse mannen niet erg loyaal zijn. Vlaamse mannen en vrouwen op zoek naar een date staan dan weer voor veel open. Ons land is zo klein dat nationale vooroordelen zelden voorkomen.”

Aan het woord is Inga Verbeeck, net benoemd tot hoofd van de Europese operaties van Berkeley International, een datingbureau voor de zeer vermogende singles. Het lidmaatschap voor mensen op zoek naar een relatie kost minimaal 10.000 euro per jaar. Wie internationaal wil zoeken, telt 50.000 euro neer. Verbeeck werd ook mede-eigenaar van de onderneming, naast de oprichter en een financiële partner. Het bedrijf met de hoofdzetel in Londen drait 5 miljoen euro omzet en wil zich sterk uitbreiden.

In een vorig leven was Inga Verbeeck actief bij Prodac, een staaltrader in Zwijndrecht. In augustus 2010 deed ze een managementbuy-out in het familiebedrijf via een kapitaalverhoging met de hulp van de private-equitygroep Sun Capital Partners. Na een geschil moest Verbeeck opstappen.

Als trader in tweederangsstaal reisde Verbeeck de wereld rond om kopers en verkopers in dat wat moeilijke product te matchen. Nu doet ze dat voor alleenstaande rijken. “Het is hetzelfde ding”, zegt Verbeeck. “Als ik van de moeilijkheden bij Prodac iets heb geleerd, is het wel dat je in zee moet gaan met een partner die dezelfde strategische visie deelt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content