Christian Van Thillo: “Ik ben een slechte onderhandelaar”

© belga

Na de overname van de Nederlandse uitgeefgroep PCM verdubbelde mediagroep De Persgroep nagenoeg in omvang. CEO Christian Van Thillo staat sindsdien aan het hoofd van een mediagroep die voor dit jaar mikt op een omzet van 1 miljard euro.

Toch waren er momenten waarop Van Thillo de overname van PCM even niet meer zag zitten, zo geeft hij toe in het weekblad Trends. “Ik ben een onwaarschijnlijk slechte onderhandelaar. Al die advocaten en banken, ik kon dat echt niet meer aanzien. Dan heb ik me afgevraagd of het allemaal de moeite waard was. Mocht ik Christophe Convent (secretaris-generaal van De Persgroep en Van Thillo’s schoonbroer, nvdr.) niet hebben om dan te onderhandelen, hadden we de overname nooit gedaan. Ondertussen voel ik me wel een beetje als een Belg die in Champions League mag spelen.”

Van Thillo, die niet verbergt dat hij een passie heeft voor het financiële gedeelte van zaken doen, kreeg na de overname van PCM wel veel kritiek in Nederland. Onder andere het imago van een koude saneerder geraakt hij niet kwijt. “Alle kritiek kwetst, dus ook als iemand zegt dat ik alleen van winst hou. Tijdens een presentatie in de drukkerij in Amsterdam zeiden de werknemers ook dat er wel iets waar moet zijn als de media me een kille saneerder noemen. Ik kan niet verhullen dat we effectief hebben gesaneerd. Ik ben daar vrij radicaal in. Ik weet wat er gebeurt als je te lang uitstelt om de materiële menselijke middelen aan te passen aan je bedrijf.”

Weerhouden deze reacties Van Thillo ervan om een Nederlands televisiestation te kopen? Dat mist De Persgroep nog om multimediaal succesvol te zijn bij onze noorderburen. “In Vlaanderen werkt ons multimediaal model, dus we zouden in Nederland ook zo’n organisatie willen uitbouwen. Maar we hebben nog geen concrete televisieplannen in Nederland. We focussen er nu op hoe we bij onze Nederlandse krantenmerken ook een sterke onlinepoot kunnen opzetten.” De Nederlandse krantenwebsites van De Persgroep zijn tot nu toe verlieslatend.

SjS – LiD

Lees het volledige interview met Christian Van Thillo deze week in Trends.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content