CEO Pandit stapt op bij Citigroup

© reuters

De Amerikaanse grootbank Citigroup heeft het ontslag van CEO Vikram Pandit aangekondigd.

De Amerikaanse grootbank Citigroup heeft het ontslag van CEO Vikram Pandit aangekondigd.

Behalve de CEO stapt ook de COO (Chief Operating Officer) John Havens op bij Cirigroup. Opmerkelijk: kort na de aankondiging verdween de naam van Pandit op de website van de bank. Het Citigroup-aandeel zakte voorbeurs met ruim 2 procent.

De verrassende aankondiging komt er na de bekendmaking van de derdekwartaalresultaten van Citigroup. Michael Corbat, die zetelt in de raad van bestuur en eerder aan het hoofd stond van de activiteiten van de bank in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, werd met ‘eenparigheid van de stemmen’ verkozen tot opvolger van Pandit.

Het ontslag van Pandit komt als een verrassing, temeer omdat de CEO erin geslaagd is Citigroup overeind te houden tijdens de wereldwijde financiële crisis en dit jaar behoorlijke derdekwartaalresultaten neer te zetten.

Met het ontslag van Pandit rijst de vraag weer die gesteld werd toen hij aan het hoofd van Citigroup kwam: ‘Heeft (had) Pandit wel de juiste ervaring om Citigroup te leiden?’ De 55-jarige Pandit, die twee ingenieursdiploma’s en een doctoraat in Financiën op zak heeft, ging in 2007 bij Citigroup aan de slag. Critci verweten Pandit weleens te timide en te academisch te zijn om een grootbank te leiden. (Reuters/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content