Belgacom-topvrouw Dominique Leroy wint Trends Business Women Award

© belga
Bert Lauwers
Bert Lauwers redacteur bij Trends

Dominique Leroy, de CEO van Belgacom, is de laureate van de eerste nationale Trends Business Women Award in de categorie CEO.

In de categorie Manager ging de prijs naar Katleen Vandeweyer, financieel directeur van Worldline. Anne Bataille van Dentsu Aegis Network werd gelauwerd in de categorie Founder.

Met de Business Women Awards bekronen de zakenbladen Trends en Trends Tendances leidinggevende zakenvrouwen die door hun uitmuntende parcours een rolmodel en inspiratiebron vormen voor hun collega’s.

Dominique Leroy (50), die begin dit jaar in woelige omstandigheden aan het hoofd van Belgacom kwam, haalde het van Evelien Putman van Tailormade Logistics en Barbara Stadsbader van Secretary Plus.

Katleen Vandeweyer (44) vierde recentelijk haar tienjarige jubileum als financieel directeur van de Belgische tak van betalingsverkeerexpert Worldline. Anne Bataille (63) ten slotte is de oprichtster van het mediacentrum Crystal, dat opging in de holding Dentsu Aegis Network.

Er waren zo’n honderd kandidaturen ingediend. Een jury van academici, bedrijfsleiders en journalisten selecteerde daaruit per categorie drie genomineerden. Het eindresultaat werd mee bepaald door een stemming op de website van Trends en Tendances.

De jury baseerde zich voor haar keuze onder meer ook op de financiële prestatie van de betrokken bedrijven en op het inspirerende en charismatische karakter van de kandidates.

De Trends Business Women Awards waren aan hun derde editie toe, maar gingen voor het eerst nationaal. In 2012 en 2013 werd de wedstrijd enkel in het Franstalige landsgedeelte gehouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content