Antony Burgmans (ex-topman Unilever) bestuurder bij Continental Foods

© belga
Wolfgang Riepl
Wolfgang Riepl redacteur bij Trends

Antony Burgmans, de voormalige topman van multinational Unilever, werd bestuurder bij Continental Foods Europe, de producent van onder meer Devos Lemmens en Royco Soup.

Continental Foods Europe, met hoofdzetel in Puurs, blijft verrassen.
De onderneming werd eind oktober gekocht door het investeringsfonds CVC Capital. De producent van onder meer mayonaises en sauzen van Devos Lemmens, azijn van De Blauwe Hand, of Royco Soup, ontvouwde onlangs in Trends ambitieuze plannen voor Europese uitbreiding. De onderneming wordt geleid door de Franse CEO Xavier Belison, een voormalige topman van Heineken.

Ook de zaakvoerders (bestuurders) van de BVBA Continental Europe moeten daarbij expertise aanleveren. De onderneming haalde een absolute klepper uit het Nederlandse zakenleven binnen: Antony Burgmans.

Burgmans was van 1999 tot 2005 CEO en voorzitter van het directiecomité, en van 2005 tot 2007 de niet-uitvoerende voorzitter van de voedingsmultinational Unilever. Burgmans is een van de bekendste mensen uit Nederland ondernemingsland, en was voordien sinds 1972 bij Unilever actief. Vandaag is hij nog bestuurder bij ABN Amro, Allianz en BP.

Vreemd genoeg werd Antony Burgmans al aangeduid als bestuurder na de overname in de herfst van vorig jaar. Maar de benoeming werd, met de nodige vertraging, pas half april bekendgemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content