‘Ik wil dat iedereen graag komt werken’

WIE

Kristof Daskalovski (33)

IS

Brouwerijdirecteur van Jupille

WAS

Kristof Daskalovski volgde een opleiding als burgerlijk ingenieur in Leuven. “In mijn studentenstad zag ik AB InBev. Ik ben trots op dat bedrijf, en ik heb een passie voor bier.” Niet moeilijk dus dat de Hasselaar na zijn studies in 2011 meteen aan de slag ging bij de wereldbrouwer. Hij werd geselecteerd via een stageprogramma, een speciale opleiding voor beloftevolle kaderleden. “Tien maanden leerde ik diverse facetten van de onderneming kennen. Daarna werd ik actief in de brouwerij in Leuven. Ik coördineerde het onderhoud, en deed vervolgens aan proces engineering.”

In 2016 kwam Daskalovski al een eerste keer in de brouwerij van Jupille. “Ik installeerde en beheerde twee nieuwe flessenproductielijnen, voor de export naar Frankrijk en de Verenigde Staten. Later leidde ik de productieafdeling.” In 2019 werd hij directeur van de Nederlandse brouwerijen van AB InBev, Dommelen en Arcen.

WIL

Sinds 1 september is Daskalovski de brouwerijdirecteur in Jupille. “Het is een heel mooie brouwerij, met 700 werknemers en een productiecapaciteit van ruim 5 miljoen hectoliter. Jupille produceert enkel bier in flessen en vaten. De werknemers zijn heel trots op hun brouwerij. Ze is lokaal verankerd en een van de grootste werkgevers in Luik. Jupille is een onderdeel van ons Europees netwerk van brouwerijen. Ik wil die rol nog versterken. We brouwen er vooral Jupiler, de Belgische marktleider. Maar daarnaast brouwen we er ook de internationale merken Corona en Stella Artois. Resultaten en ambities wil ik samen met de werknemers bereiken. Ik wil dat iedereen graag komt werken in onze brouwerij.”

VRIJE TIJD

Favoriete bier: Jupiler

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content