HOTLINE

TELEWERKEN

In februari opent Innotek op de technologiezone van Geel een Technologiegebouw waarin 15 volledig uitgeruste werkplekken voor telewerkers zijn voorzien. Origineel is dat deze plaatsen part-time kunnen worden gehuurd volgens 2 formules : maximum 4 halve dagen gebruik per week of meer dan 4 halve dagen per week. Innotek gaat ervan uit dat telewerkers sowieso niet langer dan 2-3 dagen kunnen wegblijven van het moederhuis.

Gemikt wordt op mensen die normaal vanuit de Kempen naar Brussel pendelen, maar er is ook belangstelling vanuit Antwerpen. Innotek maakt deel uit van een netwerk van 180 Business and Innovation Centres, een initiatief van de EU.

Innotek, Kleinhoefstraat 5, 2440 Geel. Tel. : (014) 57.00.57, fax : (014) 58.13.25.

SYMANTECH

Symantech brengt een Windows 95- en NT-versie uit van zijn remote control programma PcAnywhere, dat mikt op telewerkers. Remote control laat toe om via modem vanop afstand een computer te bedienen alsof men zelf aan het klavier zit. Een deel van het programma moet dus op het oproepende systeem worden geïnstalleerd, een ander deel op het gekontakteerde systeem. Symantech probeert het snelheids-, of liever, het traagheidsprobleem op te lossen door middeltjes als SpeedSend, dat enkel de gewijzigde delen van een bestand overstuurt. De nieuwe versie, die PcAnywhere 32 heet, geeft ook de mogelijkheid om een kontrole op virussen uit te voeren vooraleer u een bestand oplaadt. Het pakket kost 6406 frank in basisversie, 3836 frank in host-versie en 4387 frank in “remote”-versie.

AT&T GIS

De herstrukturering van AT&T Global Information Solutions, het voormalige NCR, kost in het Belux-filiaal 52 jobs. Daarvan zijn er 33 naakte ontslagen en 19 brugpensioenen. Er worden ook tien aanwervingen gedaan, zodat GIS 83 mensen overhoudt om een nieuwe commerciële strategie te ontwikkelen. Uitgaande van zijn sterke positie in Unix- en massief parallelle systemen wil het bedrijf zich verder profileren als specialist in systeemintegratie voor grote bedrijven en in data warehousing (met Belgacom als klant voor een Teradata-systeem). GIS steunt daarnaast ook Microsoft in zijn pogingen om Windows NT als netwerkbesturingssysteem door te drukken.

Partnerschap staat hoog op de agenda, onder andere met SAP. Ook de servers die het bedrijf nog levert (pc’s zijn afgestoten), zullen via indirekte kanalen worden verdeeld. In België zal AT&T Gis zich koncentreren op de publieke sektor.

COMPUTER ASSOCIATES

Computer Associates, 78 miljard frank omzet in fiskaal 1995, maakt van zijn CA-OpenIngres database een instrument om informatie via het Internet te publiceren. De toevoeging heet ICE, voor Internet Commerce Enabled. Ze laat toe automatisch Web-bladzijden aan te maken vanuit een bedrijfsdatabase. ICE kan er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat een e-mail wordt gegenereerd wanneer een bestelling wordt verstuurd.

Het programma zorgt ook voor beveiliging van de database. OpenIngres/ICE mikt ook op bedrijfsnetwerken die op Internet-leest zijn geschoeid, de zogenoemde “intranets”.

Voorzitter Charles Wang kondigde op dezelfde briefing een Internet-klare versie van het leidende netwerkbeheersysteem CA-Unicenter aan, dat voor NT-omgevingen in samenwerking met Microsoft wordt vermarkt.

TECHNOLOGIEGEBOUW IN GEEL Vijftien kantoren voor telewerkers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content