Het platform voor onbetaalde facturen

© PN
Roel Van Espen medewerker Trends

De Mechelse start-up Virteo lanceerde eind 2016 een onlineplatform om schuldinvorderingen te beheren.

Achterstallige betalingen zijn een groot probleem voor bedrijven. In ons land wordt de helft van de facturen te laat betaald en 3 procent wordt zelfs nooit voldaan. Voor ondernemingen met veel klanten is het opvolgen en het invorderen van al die facturen arbeidsintensief en tijdrovend.

“Voor het opvolgen van openstaande facturen moeten verscheidene spelers worden ingeschakeld”, zegt medeoprichter en CEO Karel Vanderheyden. “Ons platform maakt dat eenvoudiger en transparanter. Bedrijven kunnen hun onbetaalde facturen snel en efficiënt laten opvolgen door incassokantoren, advocaten en gerechtsdeurwaarders. De toewijzing van de dossiers gebeurt automatisch via parameters die de schuldeiser bepaalt.”

In minder dan een jaar groeide de onlinegemeenschap van Virteo uit tot honderden dienstverleners. “De klanten zijn vooral grote en middelgrote bedrijven die behoefte hebben aan een betere rapportering en die een kostenefficiënter proces willen”, zegt Vanderheyden. “Ze willen hun facturen betaald zien, maar niet ten koste van praktijken die hun klanten onnodig met hoge kosten opzadelen. Met Virteo wordt onmiddellijk duidelijk wie voor welke aanpak staat.”

Eind vorig jaar haalde de nv 2,2 miljoen euro op bij de investeringsmaatschappij PMV en de investeringsfondsen Sherpa Invest 2 en Ark Angels Activator Fund. Dat bedrag moet de commercialisering op de thuismarkt nog versnellen, de mogelijkheden van de toepassing uitbreiden en een expansie naar het buitenland voorbereiden. Volgens Vanderheyden lopen de plannen goed. “Al hebben we het trage beslissingsproces bij grote organisaties wel wat onderschat. Als start-up werken wij met een andere tijdschaal.”

Roel Van Espen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content