Het beste advies van CEO Bart Versluys

Bart Versluys bouwde het aannemingsbedrijf van zijn vader Freddy uit en om tot een van de belangrijkste projectontwikkelingsbedrijven aan de kust. Maar zoon Bart geeft wel toe dat zijn vader zijn belangrijkste leermeester was.

U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab ‘registreren’ of ‘registratie wijzigen’.

“Als kind en jongeman trok ik heel veel op met mijn vader. Ik ging bijvoorbeeld vaak mee op werfbezoek. Als pure aannemer hechtte hij veel belang aan vakmanschap, en dat doet hij nog altijd.” Volgens Bart Versluys is vakmanschap in de bouw de materialisatie van wat in zakenkringen misschien kwaliteitsmanagement heet. “Het is eigenlijk ook een kwestie van respect hebben, in twee richtingen. Je moet respect tonen voor andermans werk en tegelijkertijd moet je kwaliteit leveren aan je opdrachtgevers. Respect tonen voor de opdrachtgever zit ook in het respecteren van afspraken en de timing, iets wat in de bouw niet altijd vanzelfsprekend is. Mijn vader leerde me ook te letten op details, soms op het maniakale af. Onlangs zag ik een reportage over Bernard Arnault, waarin hij vertelde dat zijn succes daar ook op stoelt. We verkeren dus in goed gezelschap. Details maken aan het einde van de rit vaak het verschil tussen een tevreden of een ontevreden klant.”

En daar is het Bart Versluys vooral om te doen. “De mond-tot-mondreclame is volgens mij nog altijd de sterkste een meest geloofwaardige vorm van publiciteit. Zeker in de bouwwereld, waar een vertrouwensrelatie toch cruciaal is.”

Heeft u zelf tips of advies voor professionals, stuur een mailtje naar benny.debruyneATtrends.be met ‘BizzByMail-nieuwsbrief’ in de onderwerpregel van de mail.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content