Het beste advies van Annick Van Overstraeten (Lunch Garden)

Annick Van Overstraeten, de 47-jarige gedelegeerd bestuurder van de restaurantketen Lunch Garden, kreeg haar beste advies op haar zeventiende van voormalig eerste minister Gaston Eyskens.

U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab ‘registreren’ of ‘registratie wijzigen’.

Annick Van Overstraeten woonde in Heverlee en ging naar school met de kinderen van Marc Eyskens, zoon van Gaston Eyskens. “Ik wist totaal niet wat ik wou studeren”, vertelt Van Overstraeten. “Toen ik dat op een dag tegen Gaston Eyskens zei, bekeek hij me eerst heel aandachtig. ‘Ben je goed in wiskunde? Ga dan maar economie studeren, maar kies voor zuivere economie. Want van een zuivere economist kun je in zes maanden een toegepaste economist maken; omgekeerd lukt het niet.”

“Gaston Eykens was toen al in de zeventig”, zegt Van Overstraeten. “Hij was imposant, afstandelijk en autoritair. Een indrukwekkende persoonlijkheid. Als hij iets zei, dan luisterde je. En als zo iemand je een advies gaf, werd dat niet ter discussie gesteld, toch niet in die tijd. Maar ik heb heel graag zuivere economie gestudeerd. Het bleek een zeer ruime opleiding en er waren veel interessante vakken. Op die manier ben ik in de zakenwereld terechtgekomen.”

Toch noemt Annick Van Overstraeten zich een middelmatige student. “Ik deed altijd veel dingen daarnaast. Ik was hostess, ik werkte als student in een kledingzaak. Ik heb altijd liever gewerkt dan gestudeerd, maar ik wist dat ik een degelijke studie moest volgen”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content