Herstel na een dipje
De vraagprijzen van nieuwbouwappartementen in West-Vlaanderen stijgen opnieuw. Kortrijk is de deelmarkt met de sterkste prijsevolutie in vijf jaar.
Volgens het studiebureau de Crombrugghe & Partners bedraagt de gemiddelde vraagprijs van nieuwbouwappartementen in West-Vlaanderen 3375 euro per vierkante meter. Dat betekent dat de kortstondige dip alweer is omgebogen in een stevige klim. Op jaarbasis is het prijspeil gestegen met 4 procent. In vergelijking met het derde kwartaal van 2019 ligt de gemiddelde vraagprijs zelfs 6,5 procent hoger.
Het herstel geldt voor alle regio’s, met uitzondering van de Westhoek. Daar daalden de prijzen in de voorbije zes maanden met 4,5 procent. Met een gemiddelde prijs van 2575 euro per vierkante meter blijft de Westhoek de goedkoopste deelmarkt van de provincie. De Kust, met 51 procent van het aanbod van nieuwbouwappartementen in de provincie, is de duurste deelmarkt: 3850 euro per vierkante meter (+1,5% op jaarbasis). Voor een appartement van 80 vierkante meter komt dat neer op 308.000 euro.
Het noorden van de provincie tekende voor de sterkste prijsstijging op jaarbasis: +8,5 procent tot 2690 euro per vierkante meter. Over vijf jaar bekeken is Kortrijk Stad de kampioen: de gemiddelde vraagprijs klom er van 2375 naar 2915 euro. In Brugge klom de prijs in één jaar met 3 procent tot 3400 euro.
Project in de kijker
D’Oude Vesting is het eerste project van Antonissen Development Group in Kortrijk. Op de site van een oud politiekantoor bouwt de ontwikkelaar vier kleinschalige volumes die plaats bieden aan achttien appartementen en twee commerciële ruimtes op het gelijkvloers. Ondergronds komt een parking met 21 plaatsen. Het ontwerp is van Tom Van Dorpe (Link Lab).
Van de achttien appartementen hebben veertien twee slaapkamers en vier één slaapkamer. De meeste hebben zowel zicht op de straat als op de gemeenschappelijke groene buitenruimte. De prijzen starten vanaf 189.000 euro (één slaapkamer) en 288.000 euro (twee slaapkamers). De oplevering is voor het voorjaar van 2022.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier