HENRY’S FOOD. DE SANDWICHBOER
Henry’s Food levert knappend verse broodjes in autosnelwegwinkels.
Het etiket vermeldt niet alleen de dag, maar ook het uur van produktie : een snuggere vondst van Henry’s Food, leverancier van broodjes. Sinds begin juli bestaat het fresh in time (FIT)-programma : de broodjes komen ‘s morgens om zes uur uit de oven, worden tot negen uur gesmeerd en vòòr de middag bij de klant gebracht.
De NV Henry’s Food biedt een uitgebreid assortiment sandwiches voor de catering, vooral in autosnelwegwinkels. Dagelijks rollen 3000 tot 15.000 stuks van de band in het bedrijfje in Sint-Agatha-Berchem. Direkteur Henry Marchal : “Wij zetten alles op versheid. Kwaliteit is erg belangrijk. Onze produkten zijn misschien duurder, maar de klanten hebben dat er voor over. ” Naast sandwiches of stokbrood is het Engelse broodje (de “driehoek”) hét suksesprodukt. Henry’s Food is één van de weinige driehoekleveranciers in het land voor pendelaars op de autosnelwegen. In heel België belevert de firma 32 verdeelpunten op de autowegen. Daarnaast zijn ook grootwarenhuizen en grote instellingen, zoals EU of Navo, klant.
Drie bestelwagens bezorgen de broodjes, met leveringen van minimaal honderd stuks. “De klanten op de autowegen zijn zeer divers : truckers, pendelaars, toeristen… En toch doen sommige produkten het slechts op bepaalde verkooppunten. De driehoek is eerder upperclass, truckers eten stokbrood. De autosnelwegwinkels vormen een wispelturige markt. Ze zijn erg afhankelijk van het klimaat. Als de zon schijnt, rijden er veel wagens naar de kust en is de verkoop goed. “
De 39-jarige Henry Marchall startte Henry’s Food in 1990. Voordien bracht een internationale carrière als advokaat hem in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. In 1986 keerde hij terug naar België, waarna hij vier jaar bij een verzekeringskantoor werkte. Samen met twee vennoten stampte hij Henry’s Food uit de grond. In 1994 investeerde hij twee miljoen in een nieuwe produktielijn, conform de Europese regelgeving. Dit jaar komt daar nog eens de omschakeling naar het HACCP-systeem bovenop, in samenwerking met het Brusselse Technopool. Bij Henry’s Food werken vijftien mensen. De omzet, in 1994 17 miljoen frank, klimt dit jaar naar 40 miljoen.
Een nieuwigheid, vanaf september, is een rondrijdend wagentje met broodjes aan boord. Naar analogie van de ijsboer. Drie felgekleurde Vespa’s gaan in Brussel tijdens de kantooruren op zoek naar gehaaste ambtenaren.
HENRY MARCHAL (HENRY’S FOOD) Dagverse broodjes op 32 verschillende verdeelpunten op de autowegen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier